Vejret i Rom i oktober

Oversigt over vejret i Rom i oktober - om solskinstimer, nedbør og temperaturer, som normalt ligger på omkring 22 grader i denne måned. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Rom - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. Ligemeget hvad, så kan du i denne artikel få et hurtigt overblik over vejrsituationen. Nedenfor kan du læse meget mere om klima, vejr og temperaturer i løbet af oktober i Rom.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturerne i Rom i oktober

Årets 10. måned vil i Rom byde på ganske lune til generelt varme temperaturer. I Rom i oktober måned er det helt normalt at blive budt velkommen af temperaturer på omkring 21 - 23 grader. Falder temperaturen vil det som regel ikke blive koldere end minimum 19 grader - stiger den derimod, vil den sikkert toppe på omkring 24 grader.

At temperaturerne i oktober måned i Rom kan beskrives som ganske lune, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at oktober i Rom er en ganske klar og solrig måned, som dog ikke slipper helt for skyerne og måske en smule regn i ny og næ.

Typiske vejrforhold i Rom i oktober

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Rom i oktober. Tallene er opgjort over hele oktober måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Rom tager sig ud i årets 10. måned.
Temperaturer
21° - 23°
Solskinstimer
199 - 200
Nedbør i mm.
78
Dage med nedbør
9 - 10

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Rom. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Rom i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over oktober. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Rom:

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Regner det så i oktober måned?

I løbet af oktober vil der i årets 10. måned i Rom falde omkring 77 - 79 millimeter nedbør. Det betyder, at regn, ustadigt vejr og nedbør må forventes, men samtidig også, at der er god chance for opholdsvejr ind imellem.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i oktober