Vejret i Zadar i maj

Vejret i Zadar i årets 5. måned vil normalt have generelt varme temperaturer på omkring 20 og 22 grader. Man kan også mødes af decideret kølige perioder, hvis forholdende vil det. Måske er du ved at finde ud af, i hvilken periode af året, du mest har lyst til at besøge Zadar - eller måske er du bare nysgerrig fordi du allerede har bestilt en ferie eller rejse i maj måned. I denne artikel finder du svar på dine spørgsmål om vejret i Zadar i maj. Nedenfor kan du læse meget mere om klima, vejr og temperaturer i løbet af maj i Zadar.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Zadar (maj måned)

I maj måned kan temperaturerne i Zadar i Kroatien svinge mellem at være kølige til generelt varme - og dermed temperaturer som stårstedelen af tiden vil ligge på mellem 20 - 22 grader. Der kan sagtens forekomme udsving i disse, hvormed de lavere temperaturer i maj måned i Zadar ligger på omkring 18 til 20 grader. De højeste temperaturer vil typisk snige sig op på 22 - 25 grader.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele maj måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Oversigt over vejret i Zadar i maj

Skemaet herunder giver dig et overblik over vejret i Zadar i årets 5. måned. Husk at temperaturer, solskinstimer og nedbør kan variere afhængig af hvor eller hvor højt du præcist befinder dig.
Temperaturer
20° - 22°
Solskinstimer
12 - 13
Nedbør i mm.
55
Dage med nedbør
10 - 11

Hvis du skal rejse i Zadar i andre af årets måneder end blot maj, så sørg for også at læse om vejret i Zadar på disse tidspunkter. Herunder finder du en komplet liste til links med sider, som beskriver temperaturer, solskinstimer og nedbør i løbet af hele året i Zadar.

Regner det så i maj måned?

Ustadigt vejr må i maj i Zadar forventes. I løbet af årets 5. måned falder der omkring 54 - 56 millimeter nedbør. Til sammenligning falder der i Danmarks mere våde måneder omkring 50-60 millimeter. Det vil stille krav til såvel pakkelisten som den daglige påklædning - eller tålmodighed mens man venter på, at en byge driver over.Andre byer i Kroatien

Læs også om vejret i andre byer i Kroatien i maj