10 gode grunde til at holde ferie i Tyrkiet

10 gode grunde til at holde ferie i Tyrkiet

Hvert år besøger mere end 30 millioner turister Tyrkiet. Er du i tvivl om du vil være en del af denne imponerende statistik, så kan du herunder læse 10 gode grunde til at besøge Tyrkiet.

Tyrkiet tiltrækker hvert år millionvis af turister. Faktisk så mange, at Tyrkiet i 2011 – med  mere end 31 millioner betalende turister – kan prale af at være verdens 6. mest populære turistland, kun overgået af Frankrig, USA, Kina, Spanien og Italien.

Byer som Istanbul, Ankara, Antalya, Alanya og Bodrum byder alle på godt vejr størstedelen af året. Der er spændende historie, gribende kultur og shopping i verdensklasse. Tyrkiet er et land fuld af muligheder og hvor man som turist får value for money.

Er du stadig ikke helt overbevist, så kan du herunder læse 10 gode grunde til at tage på ferie i Tyrkiet.Moske i Mahmutlar, Tyrkiet

1. Slap af med sol, sand og vand

Tyrkiet byder på et unikt middelhavsklima og smuk natur langs kysterne. Der er omkring 6 måneders sommer i de sydlige dele af landet, hvor f.eks. Antalya, Alanya og Bodrum i sommerhalvåret tiltrækker de solhungrende turister. Vandet i havet er mildt og forfriskende og skyller mange steder op på kilometervis af sandstrande – naturlige eller sprunget fri for klippe til ære for turisterne.

2. Masser af historie i Tyrkiet

Landets historie er en af verdens ældste og mest mangfoldige. Ikke mange ved det, men faktisk er Tyrkiet det land, der har flest arkæologiske udgravninger og historiske bygninger i verden. Næsten uanset hvor din ferie i Tyrkiet afholdes, kan du kombinere solbadningen med historiske oplevelser lige i nærheden. Spørg på hotellet eller slå op i din guidebog.

3. Overnatning for enhver smag og ethvert budget

“Value for money” – et udtryk turister vægt særligt højt: Får jeg tilstrækkelige værdi for mit opsparede feriebudget? Da der er hård konkurrence i turistområderne, kan man som regel komme langt for pengene i Tyrkiet. Overnatning kan fås fra få hundrede kroner om dagen og være af middelhøj kvalitet.

4. Gør en god handel

Tyrkerne elsker at handle. Og det gør turister som regel også. I så godt som alle byer er der jævnligt markeder og basarer, hvor du – afhængig af forhandlingsteknikken – kan finde alt fra lædervarer, smykker, krydderier eller tæpper til gode priser.

5. Forskelligartet kultur

Tyrkiets befolkning er en mangfoldig blanding af mange forskellige etniske oprindelser, hvilket især er tydeligt, hvis man rejser rundt i landet under sin ferie. Hver region byder på særlige traditioner, kunst, mad, musik og folkeminder.

6. Spis den gode lokale mad i Tyrkiet

Som beskrevet ovenfor, så varierer den lokale mad fra region til region. Konkret betyder det, at en ret på tværs af byer og regioner kan dele navn men bestemt ikke ingrediensliste. Når du spiser ude, så prøv hovedretten “Meze” sammen med rigeligt tyrkisk brød og en flaske Raki (Tyrkiets svar på Ouzo). Efter måltidet kan du nyde en kop tyrkisk kaffe eller the og – hvis du er til søde sager – et par Tyrkish delights.

7. Prøv Hamam – det tyrkiske bad

Nøjagtig ligesom thaimassage i Thailand, så er en tur i tyrkisk bad i Tyrkiet et absolut must. Det handler om at blive masseret, vasket og skrubbet godt igennem. Det anbefales at starte ferien med Hamam (i modsætning til at afslutte ferien med en sådan) så det solbrune lag på huden ikke skrubbes af.

8. Vær aktiv i naturen

Trekking, river rafting, kanosejlads, dykning, snorkling, fiskeri, paragliding, mountain biking, surfing, kite surfing og skiture er bare nogle af de oplevelser i naturen, som Tyrkiet byder på. Derudover er der rig mulighed for at tage ud og spille golf, en sportsgren og industri som nærmest er eksploderet i Tyrkiet de seneste år.

9. Gør forretning

Selvom Tyrkiet i dag er en af verdens største økonomier, så betragtes landet stadig som et udviklingsland. Der er masser af forretningsmæssige muligheder – især inden for ejendomssektoren, som har gjort mange mennesker rige (eller bare rigtig glade for deres ferielejlighed).

10. Det er forholdsvist billigt

Sammenlignet med euroen eller dollaren så er den tyrkiske lira svagere, hvilket kan give  turister en fordel. Sammen med ganske hård og udbredt konkurrence på turistmarkedet betyder det, at man kommer forholdsvis langt for pengene. Eksempelvis kan et godt måltid mad inkl. drikkevarer købes for omkring 60-85 kroner per kuvert.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
alanya ankara antalya bodrum hamam istanbul lira meze raki
Kategori
Tyrkiet