48 timer i Barcelona

48 timer i Barcelona

Barcelona, Cataloniens hovedstad, hører til blandt en af Europas mest eftertragtede byer og er en foretrukken feriedestination for turister i alle aldre. Der er noget for enhver smag, om man så er til strand og sol eller fodbold og kultur. Stedet er især populært for unge, som vil slå sig løs i det festlige byliv. I denne artikel giver vi dig råd og tips til de mest vigtige ting, du skal se og opleve i Barcelona på 48 timer.

Tag på sightseeing i centrum

Start ved Plaça de Catalunya (ses på billedet nedenfor) og fortsæt derefter ned af Ramblas boulevarden, hvor man kan finde alle de små, hyggelige boder, som sælger alt fra souvenirs og accessories til blomster og kæledyr. Men husk at passe på tegnebogen!


La Rambla i Barcelona

Andre steder, som man ikke må undgå at se i dette område, er Plaça Boqueria, Carrer del Cardenal Casañas og selvfølgelig det historiske område Barri Gótic, hvor man kan finde byens katedral samt den bemærkelsesværdige Basìlica de Santa Maria del Mar.

I Barri Gòtic findes der også en masse små hyggelige pladser, hvor man kan nyde en kop cafè amb liet (spansk kaffe med mælk) samt lokale kager og snacks.

Plaça de Sant Josep (ses nedenfor) og Plaça de Sant Jaume er nogle af de mest populære steder, hvis man gerne vil chille og nyde de dejlige omgivelser.

Plaza de Sant Josep

Udforsk byens kunst

Barcelona er kendt for sine enestående kunstværker og –museer. De mest kendte er selvfølgelig Gaudìs værker (Sagrada Familia, La Pedrera, Casa Batlló) og Picasso museet, men der findes også andre mere alternative stilarter, hvis man ønsker at svømme lidt mod strømmen.

Èn gang om måneden finder et event ved navn Prostíbulo Poético (poesi bordel) sted, og her har man mulighed for at lytte til prostituerede læse op af forskellig poesi, som de selv har skrevet.

Eventstedet er forskelligt hver måned, men det er som regel på byens barer, at man kan høre digtene blive læst op, og det koster €1 at deltage.

Derudover findes der et hav af forskellige gallerier – Esther Aria, Frederic Marès, Artevistas og Cosmo er nogle af de få. Desuden er der mange muligheder for at tage på kunstmarkeder, for eksempel ved Plaça de SantJosep Obiol, som holdes hver weekend.

Prostibulo

Besøg naturstederne

Alt afhængig af hvilken årstid du vælger at besøge Barcelona i, er der gode muligheder for at tage på tur i byens parker, og om sommeren er det selvfølgelig oplagt at tage på en af de nærliggende strande og dase den af.

Gaudis Güell park og Montjuïc parken er naturligvis de to mest populære must see steder i Barcelona, men hvis man hellere vil være i lidt mere afslappede omgivelser uden for mange turister, kan man også besøge Parc del Guinardò, Parc de la Ciutadella (ses nedenfor) eller Mossén Cinto Verdaguer haverne.

kvesp3876s

Når det kommer til strande er der forskellige at vælge imellem. Barceloneta er den mest populære, og Mar Bella stranden er for nudisterne.

Nova Icaria stranden er populær blandt de unge, mens Bogatell og Ocata strandene er kendte for at være fredfyldte og renlige.

Hvis man gerne vil endnu længere væk, er St. Pol de Mar stranden et rigtig flot sted, men man skal være klar på at sidde i tog i en time for at komme dertil.

Sant Pol de Mar - Barcelona

Events i Barcelona

Barcelona er kendt for alle de forskellige events, som afholdes i byen hvert år, med alt lige fra musik og film til kunst og sport.

Mange besøger byen for at opleve storholdet F.C. Barcelona på Camp Nou, mens andre gerne vil opleve La Feria de Abril, som er en 10-dages byfest med musik, mad, dans og udklædning i gaderne.

Markeder i Barcelona

Sidst men ikke mindst: markeder. Man kan ikke tage til Barcelona, uden at besøge et af byens markeder. Og dem er der mange af!

Et stenkast væk fra Ramblaen ligger det nok mest populære marked i Barcelona, nemlig La Boqueria, hvor man kan finde alt inden for madvarer, om det så er frisk frugt, krydderier eller fisk.

Barcelona Markts

Sant Antoni er et andet populært madmarked, også hvis man ikke er interesseret i at købe mad. De forskellige indbydende dufte og farver gør det hele et besøg værd.

Af loppemarkeder er Mercat del Ecants og Fira de Nautumismo must visits, og selvfølgelig burde man også tage et smut forbi det store Mercat de Santa Caterina, som ses nedenfor.

Santa Caterina Market

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Spanien