Billeder fra Phnom Penh

Man kan let få 3-4 dage til at gå i Phnom Penh, Cambodjas hovedstad. Sammenlignet med Bangkok, Kuala Lumpur eller Hanoi, så er Phnom Penh fortsat lidt bagefter og mere utæmmet – her er bl.a. grusvej i store dele af byen. Her er en række af de billeder vi tog, da vi besøgte Phnom Penh.

Taget fra sædet i vores tuktuk på gaden i Phnom Penh. Chafføren cyklede forbavsende ubesværet – måske fordi munken bagpå er i perfekt balance (med sig selv).

Munketransport i Phnom Penh

 

Ligesom der gør i Grand Palace i Bangkok, er der midt i Royal Palace i Phnom Penh opstillet en model af Angkor Wat.

 

Angkor Wat i Royal Palace

 

Royal Palace, som er Phnom Penhs svar på Bangkoks Grand Palace, er en stor oplevelse. Faktisk synes jeg, at Royal Palace er flottere og mere gennemført end Grand Palace. Ligesom Grand Palace har Royal Palace også landets myter, sagn og historie malet på en mur.

Royal Palace

 

Gadesælger i Phnom Penh, Cambodja.

Køb en hængekøje

 

Om aftenen da temperaturen blev mere behagelig (og de lokale havde fået fri) dukkede disse små boder op langs vejen. Her kunne man købe enorme pomeloer til omkring 2-3 kr stykket.

Pomelo på gaden

 

På et marked i Phnom Penh kan man finde lidt af hvert. Udover disse lækkerier, kunne man f.eks. også købe stegte tudser og taranteller. På billedet er der bl.a. kakkerlakker, vandkalve og maddikker. Bon appetit.

Alt godt fra haven

 

Rundt omkring i tortur-fængslet Toul Sleng (Eller S-21), som ligger i Cambodjas hovedstad Phnom Penh, hænger disse plakater for at understrege, at man hverken må smile eller grine inde i fængslet.  Folkemorderne i Cambodja gør stadig enormt ondt på det cambodjanske folk og det er bestemt ikke et sted, man hverken kan – eller har lyst til at – smile.

Ikke smile S-21

 

Taget lige uden for tortur- og fængelsrummene i Toul Sleng. Toul Sleng var oprindeligt et gymnasium, som under De Røde Khmerer blev benyttet til alle slags forfærdeligheder for 30 år siden. Dengang blev tusindvis af uskyldige cambodjanere tortureret og dræbt af De Røde Khmerer. Toul Sleng er i dag et museum, som fremstår som det blev efterladt. Det løber en koldt ned af ryggen, når man ser og læser historierne.

Toul Sleng S-21

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
angkor wat phnom penh royal palace S-21 Toul Sleng
Kategori
Asien Cambodja