Derfor fungerer charterrejsen, når du har børn

Derfor fungerer charterrejsen, når du har børn

At tage på charterrejse med børn er en fornuftig strategi. Du ved, hvad du får, og rejseselskabet vil gøre alt for, at din familie får den bedst mulige ferie. Her finder du 10 årsager til, at en charterrejse med børn bare fungerer.

Som forældre til helt små børn, kan man godt tage sig i at kigge lidt misundeligt rundt på de andre i flyet.

Hvis du har børn, så ved du, hvad jeg mener.

Der sidder de på deres flysæde. Helt roligt og drikker kaffe, læser. Sover. Prøv at se dem. Så afslappede og tilfredse midt i 3,5 timers sammenhængende fred og ro.

Og her sidder man selv med to utålmodige, overtrætte, tørstige, tissetrængende unger hængende om halsen. Hvor længe har vi fløjet? Der er stadig 3 timer og 21 minutter tilbage.

Inde i flyet på charterrejse

Jeg har været på mange charterrejser, senest med min kone og to små børn til Kreta og Chania. Det var en herlig tur, som – takket være charterkonceptet – gik dejlig nemt (også selvom flyturen var lidt hård).

Charterrejsen er lidt ligesom en GPS – du kan stole på at nå godt frem og koncentrere dig om dine børn

I størst kontrast til charterrejsen står backpackereventyret. En rejseform jeg praktiserede i stor stil før jeg fik børn.

Det var dengang jeg kiggede en smule skævt til de charterrejsende – og i øvrigt opfandt begrebet “Phuketdanskere”.

Det fantastiske ved at backpacke er netop friheden til at være og bo lige der, man gerne vil. Ingen ting er planlagt på forhånd, og når man keder sig, tager man videre. Og man har goooooood tid.

Med småbørn er det netop visheden om, at der ikke opstår nogle særlige overraskelser, der er tiltalende. Bare følg efter damen med den gule mappe, og koncentrer dig ellers om børn og tasker. Det er nu meget rart.

Har du kort tid til ferien, og har du små børn, kan man ikke komme udenom, at charterrejsen er en oplagt rejseform.

Her er 10 årsager til, at en charterrejse med børn fungerer:

  1. Rejseselskabet arbejder for dig mens du er på ferie. Den absolut vigtigste grund til at vælge charterrejsen er, at rejseselskabets guider står klar til at informere og hjælpe dig. Det gælder både under rejsen og under opholdet. Jeg synes, de danske guider plejer at være super imødekommende og hjælpsomme.
  2. Koncentrer dig om børnene. Og slå autopiloten fra (i hvert fald lidt), når det gælder at hente tasker, komme ud til transfer og hen på hotellet.
  3. Du har flere kort på hånden, hvis noget går skævt. På en tidligere charterrejse brokkede jeg mig over, at vores badeværelse lugtede af røg. Det viste sig at være fordi der blev røget indenfor to etager længere nede. Efter en knap så produktiv samtale med vores storrygende underboer ringede jeg til guiden i området, og her blev jeg med det samme tilbudt et nyt værelse på et andet hotel. Heldigvis gik problemet stort set i sig selv.
  4. Du har større økonomisk tryghed. Som køber af pakkerejser er du omfattet rejsegarantifonden, som hjælper dig hvis rejseselskabet går konkurs. Det sker, se f.eks. Tyrkiet Eksperten.
  5. Ferien starter tidligt. Allerede i lufthavnen til afgang er du klar over, at der vil være andre mennesker, der arbejder på at din ferie forløber helt som den skal. Rart.
  6. Det er billigere. Ja, du læste rigtigt. Ofte er det billigere at købe den samlede charterpakke, end det er selv at stå for fly, transfer og hotel. Især hvis du ikke køber charterrejsen i højsæson.
  7. Charterrejsen er ikke bare Mallorca, Kreta og Rhodos. I dag kan du komme til Thailand, Azorerne, Maldiverne, Indien og mange andre eksotiske steder – også med børn.
  8. Læs og lær af andres bedømmelser før du køber. På flere og flere udbydere af charterrejser, kan man se og ratings af hotellet og endda hele pakken. Ellers har du altid Tripadvisor og Trustpilot.
  9. Du ved, hvad du får. Så mange ugers ferie har den typiske dansker heller ikke. Derfor er ferier dyrebare, og det hele skal gerne forløbe uden bøvl.
  10. Pludselig er charterrejsen en afbudsrejse og så er prisen meget lavere. For et par år siden købte jeg en charterrejse tur / retur fra Billund til Kreta inkl. 7 nætter på 3-stjernet hotel. Vi købte rejsen 2 dage før vi tog afsted, og den samlede pris per person var 1.199 kr. Det er til dato den billigste ferie i udlandet, jeg har været på.

Pool på charterrejse

Ring op til rejseselskabet, før du køber. Ofte kan du få lidt rabat, som ikke er muligt ved online booking.

Der findes virkelig mange rejseselskaber i Danmark, der sælger charterrejser til børnefamilier – især hvis destinationen er mere kendt såsom klassikerne Kreta, Mallorca, Tenerife mv.

Sidst jeg bookede en charterrejse til Kreta, ringede jeg til rejseselskabet for at spørge lidt ind til prisen, da jeg købte to halvdyre rejser samtidig.

Jeg fik ikke handlet prisen på rejsen ned, men til gengæld fik alle en gratis transfer til og fra hotellet.

Altså sparede vi ca. 1.000 kroner – ikke dårligt for et opkald på 10 minutter.

Charter flyturen sydpå

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.