Drop kufferten og nøjes med håndbagagen

Drop kufferten og nøjes med håndbagagen

På en sviptur eller storbyferie er der primært to ting, der har betydning – tid og penge. Ved at lade den den tunge kuffert blive hjemme, og kun rejse med din håndbagage, kan du spare begge dele. Men det kræver bl.a., at du er opmærksom på de forskellige flyselskabers regler, så din håndbagage kommer med på flyet uden problemer (og ekstra udgifter). Her er en stribe gode råd til dig, der overvejer kun at rejse med håndbagage.

Fordele ved kun at rejse med håndbagage


Det er hurtigere

Der er ingen kuffert at tjekke ind ved afgang – og endnu vigtigere – ingen kuffert at vente på ved bagagebåndet, sammen med alle de andre utålmodige og halvstressede turister, når du er fremme. Du vil være først fremme ved taxaen, metroen eller bussen, hvor du i ro og mag kan finde det sæde, hvor du helst vil sidde. En tung kuffert er som en lænke om benet – og sammenlignet med de øvrige turister, vil du kunne bevæge dig frit og effektivt omkring.

Og så er en lille håndbagage hurtigere at pakke og pakke ud. Nogle gange kan taskens begrænsning faktisk gøre, at man pakker præcis de ting, man har brug for (og ikke alt det andet). Leder du efter en god pakkeliste, så find Godtur.dks efterhånden berømte pakkeliste her.

Det er sikrere
Der vil ingen risiko være for, at din kuffert ikke kommer med flyet eller ender i en helt anden lufthavn. Den vil ikke blive hårdt behandlet, og der er ingen risiko for tyveri. Den ligger trygt og godt derhjemme, mens alt din bagage hænger på ryggen, eller ligger tæt på dig i flyet.

Det er billigere
Køber du kun flybilletter – f.eks. ved et flyselskab som JetTime, så koster det flere hundrede kroner at tage en kuffert med.  Derudover kan det koste ekstra i taxaer rundt omkring i verden samtidig at skulle have en kuffert med.

5 gode råd når du lader kufferten blive hjemme

 1. Kend flyselskabets regler for håndbagagen
  Undersøg flyselskabets regler for håndbagage før du tager afsted. Især med budget-flyselskaberne kan det blive en dyr affære, hvis din håndbagage vejer og/eller fylder for meget. Husk at reglerne er forskellige fra flyselskab til flyselskab – og dermed også skifter, hvis du skal med to sammenhængende fly. Flyver du f.eks. med Ryanair, må man have én håndbagage med, som max vejer 10 kg og har dimensionerne 55 x 40 x 20 cm. Med JetTime må du have op til 5 kg med i håndbagagen. Finnair har forskellige regler for business class og economy class, som hhv. må have håndbagage med på 10 kg og 8 kg med dimensionerne 56 x 45 x 25 cm.
 2. Køb den rigtige taske til håndbagagen
  Det kan godt betale sig, at pakke i en taske, der er nem proppe ind i kabineskabene eller ind under sædet foran. Det er desuden meget nemmere at vurdere, hvilke dimensioner en helt stiv taske har, hvilket kan give problemer med flyselskaber, der kun tillader smalle tasker. F.eks. må du med EasyJet kun medbringe håndbagage med dimensioner op til 50 x 40 x 20cm. Det anbefales, at købe eller bruge en rygsæk, som både er nem at transportere og nem at få til at matche de regler, som flyselskabet har.
 3. Pak kun de ting, du har brug for
  Det er en selvfølge. Pladsen er begrænset. Og i virkeligheden har du ikke brug for 3 par langbukser og to jakker. Husk at du også kan bruge det tøj, du rejser i og her kan du med fordel tage den største jakke og de tungeste jeans på. Og skift så den fysiske bog ud med en lydbog eller en e-bog. Har du 10 kg at gøre med, kan du faktisk få ret meget med – sikkert mere, end du kan stoppe ned i din håndbagage.
 4. Begrænsning på mængden af væske i hånbagagen
  Det er kun tilladt at medbringe væsker i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter / 100 gram). Så køb en lille tube tandpasta og tag en lille deodorant med – og skal du bo på hotel, så husk at der her vil være shampoo, sæber mv. Resten må du anskaffe, når du er fremme.
 5. Begræns mængden af elektronik
  Det vejer mere end du tror. Tag en tablet med i stedet for en laptop  – eller drop begge dele. Du skal på ferie, og med et autosvar sat op på din arbejds-mail, er der egentlig ingen grund til at tjekke mails de få dage, du er væk. Overvej at lade din smartphone overflødiggøre alt anden teknologi: Tablet, desktop, kamera og videokamera samt bøger, guidebøger, bykort og metrokort.

Da flyselskabernes regler for medbragt håndbagage af og til skifter, bør du inden hver rejse tjekke op på disse. Det gøres meget nemt ved at søge på Google efter: [Flyselskabets navn] + [håndbagage], f.eks. Ryanair håndbagage eller på engelsk Ryanair cabin bagage.

Ryanair fly fra indersiden

 

Har du haft gode eller dårlige erfaringer med kun at medbringe håndbagage – eller sidder du med et godt råd, andre kan få glæde af – så er du meget velkommen til at dele det i kommentarerne herunder.

2 kommentarer

Rene Olsen

Ca. 10 år siden

Hvorfor begrænse sig til håndbagage når du skal på ferie? Det lyder da besværligt at skulle nøjes med de få kilo lufthavnen tillader i håndbagage, samt købe en taske der matcher lufthavnens maksimumsdimensioner. Jeg vil anbefale det modsatte, at pakke en god kuffert der kan indeholde de ting du får brug for, også dem du muligvis får brug for, for en sikkerheds skyld. Hellere dét, end at risikere at mangle noget på turen, eller endnu værre, stå i lufthavnen og blive afvist eller tilbageholdt fordi håndbagagen indeholder noget forkert. Jeg kan især lide at rejse med Iraqi Airways når jeg skal flyve i Europa. Der er det typisk 25 kg bagage begrænsning på deres flyvninger, og nogle gange op til 40 kg (hvilket fremgår tydeligt af deres online booking). Håndbagagen har også altid en grænse på 10 kg, ikke noget med bestemte dimensioner osv. Det skal bare være indenfor rimelighedens grænser.

Svar

Niels Sørensen

Ca. 10 år siden

Besværtligt? Måske. Billigt? Ja. I artiklen fremhæves også især svipture eller storbyferier i Europa. Ferier på 3-5 dage, hvor du ser dit snit til spontant og billigt at få et afbræk i hverdagen. Artiklen beskriver henvender sig knap så meget til længere flyvninger til Baghdad, som jo pt. er den eneste destination Iraqi Airways flyver til fra Danmark. Og der må jeg i øvrigt give dig ret. Skal du på solskinsferie i Baghdad (hvilket UM i øjeblikket advarer på det kraftigste imod) så pak endelig de ting, du skal bruge.

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.