Fordele ved at være turist i Bangkok

Fordele ved at være turist i Bangkok

Jeg har, fordelt over den sidste håndfuld år, været i Bangkok i mere end 30 dage. Første gang i 2004 og senest i 2011. Når man taler med andre rejsende, der har været i Bangkok, bliver det hurtigt klart, at Bangkok er en af de storbyer, som deler vandene. Enten elsker man Bangkok – eller også elsker man at hade Bangkok. Herunder har jeg samlet 10 fordele ved at være turist i storbyen, i hvert fald sådan som jeg ser det.

Lad mig starte med at gøre det klart fra start af: Jeg holder meget af Bangkok. Alligevel har jeg forsøgt at være nuanceret og også skrive en artikel om hvilke ulemper, der er ved at være turist i storbyen.

Bangkok er en by, man ikke kan regne ud i løbet af en enkelt dag i transit, hvilket mange kun vælger at afsætte, før de tager videre. Måske er det derfor, at byen ofte beskrives som alt andet end et sted, man gerne vil holde ferie. På en eller to dage, når man ikke andet, end at befinde sig de aller mest turistede steder og i øvrigt opholde sig en del i den tunge trafik. Lufthavne, banegårde og hovedveje er sjældent særligt charmerende – heller ikke i Bangkok.

Gadekøkken i Bangkok

For mig er Bangkok heller ikke en by, jeg ville bruge 3 uger i, hvis jeg skulle til Thailand i morgen. Hvis det var tilfældet, ville jeg efter et par dage tage videre ud i Thailand og nok ud på nogle små øer. Men det er en by, jeg altid anbefaler folk at se, hvis de ikke har været i Thailand eller Bangkok før. I løbet af 3-4 dage får man et fint indblik i byens væsen og efter en uge eller to, går det op for en, at Bangkok faktisk kan være et skønt sted at være.

Hvordan det kan være tilfældet, kan du måske få et indblik i herunder:10 fordele ved at holde ferie i Bangkok

 1. Masser af muligheder. Bangkok er en enorm by. Her bor mere end 13 millioner mennesker, og der er masser at se, lave og opleve. Bare det at gå en tur langs gaden i et område man ikke har været i før er interessant,  og man oplever næsten altid noget nyt og specielt. Tag kamera med, for der er gode motiver på alle sider.
 2. Mad. I Bangkok er der endeløse muligheder for at få sig et glimrende måltid thaimad. Kig dig omkring, og se hvilke muligheder du har. Bangkok er den perfekte by at være sulten i: Du kan altid finde et sted at spise, og det er som regel virkelig lækkert. Hold øje med, hvilke restauranter de lokale flokkes om, og gå så herhen. Det er meget ofte et gadekøkken, som har den lækreste mad. Du kan finde mad fra hele verden i Bangkok, så trænger du til en pause i indtaget af thaimad, så er det forholdsvist nemt at finde kinesisk, indisk, japansk eller australsk mad.
 3. Transport. Det er meget nemt at komme omkring i Bangkok. Der er så godt som altid en ledig tuk-tuk eller taxi i nærheden, og skytrainet dækker efterhånden en ret stor del af midtbyen (og kører desuden ud til lufthavnen). Derudover kan man tage med en færge eller mindre taxibåde på floden Chao Phraya.
 4. Markeder. Der afholdes jævnligt markeder forskellige steder i Bangkok, heriblandt også Sydøstasiens største udendørs marked, Chatuchak Weekend Market. Her samles hver uge mere end 15.000 boder og mulighed for at handle til nogle af de bedste priser i hele Thailand. Mangler du souvenirs eller gaver til familien, er det et oplagt sted.
 5. Området ved Siam Square

  Området ved Siam Square i Bangkok

  Shopping.Bangkok er en af de nemmeste byer i Sydøstasien at shoppe i. Foruden de mange markeder, så er der hele distrikter kun med shoppingcentre. Tag f.eks. til Siam Square, hvor shoppingcentrene ligger side om side. Husk et par behagelige sko. Pete’s Bangkok har en fin artikel om at shoppe ved Siam Square.

 6. Oplevelser. Bangkok byder på oplevelser i verdensklasse. Grand Palace, Chao Praya, Floating Market, Suam Lum Night Bazaar, Chinatown, Wat Pho, Siam Square, Baiyoke Tower II, KhaoSan Road,  – blot for at nævne nogle få.
 7. Natteliv. Har du lyst til drinks og en våd aften, så holder nattelivet i Bangkok næsten altid åbent. Det er nemt at finde andre europæere at feste med, ligesom du også sagtens kan feste med de lokale.
 8. Chang Beer. Her får du en af de bedste øl i verden. Første gang jeg var i Thailand, købte jeg fortrinsvist Singha – lige indtil jeg i stedet fik den billigere og lidt stærkere Chang Beer. Derefter er Chang Beer altid den første øl jeg bestiller, når jeg er i Thailand. De smager bedst i stor format.
 9. Thaiboksning. Du kan finde og se thaiboksning (Muay Thai) hver eneste aften hele ugen. Bangkok har landets to største største arenaer til dette formål.
 10. Rejsebudget. Du kommer langt for pengene. Ligesom i resten af Thailand og Sydøstasien, så er prisniveauet lavt. Det betyder ikke, at det ikke kan blive dyrt i Bangkok, for det kan det sagtens. Men tænker man sig lidt om, så kommer man virkelig langt for pengene. I Bangkok er der så mange muligheder – og det er bare med at komme ud og gå en tur i gaderne, hvis man trænger til luft, mad og sanseindtryk.

Siden du nu har læst om nogle af de ting, der gør, at jeg holder af at være i Bangkok, kan du fortsætte med læse om de ulemper, der også er ved at opholde sig i Bangkok. Det giver nok et lidt mere nuanceret syn på byen.

Læs også vores store pakkeliste til Thailand, så du husker det hele og får et godt overblik over, hvad du har behov for.

Tip: Tag toget videre fra Bangkok

Thailand har et særdeles velfungerende togsystem, som billigt kan transportere dig rundt i landet. F.eks. koster en togbillet med sovekupe fra Bangkok til Chiang Mai omkring 120 kr og tager omkring 10-12 timer. Her kan det være en fordel at bestille en aftenafgang – så sparer du både en overnatning, ligesom transporttiden føles langt mindre. Husk evt. ørepropper. Maden på togene er (overraskende nok) desuden rigtig god og billig, så vær ikke bange for at bestille noget undervejs på turen.

Tip: Bo tæt på Khao San Road

I Bangkok er der mange muligheder for overnatning. Én af de bedste, som jeg har prøvet er Lamphu Tree House. Her er der virkelig tale om value for money!

En overnatning koster omkring 230 kr. for et dobbeltværelse, men så er der også hygge, service. aircon, altan og god plads for alle pengene. Husk at bestille hjemmefra eller før du ankommer, da det er et populært sted. (Bestiller du online sparer du nogle hundrede baht – det gjorde vi uden problemer)

Værelserne er rene, hyggelige og godt indrettede – og man føler sig generelt utrolig godt tilpas og velkommen. Ud af 9 forskellige steder jeg boede rundt omkring i Thailand og Malaysia, var dette det rareste.

Hotellet ligger lige ud til Kanalen Bang-Lamphu og det tager ikke mere end 5-7 minutter at gå ned til Khao San Road. (Dvs. man slipper for alt larmen og sælgerne) Området domineres af lokale, og det er faktisk meget sjovt at gå en tur langs kanalen og ind af de små gader.

Én kommentar

Niels

Ca. 12 år siden

En 11. fordel kunne være, at det er meget nemt at komme videre ud i Thailand, Asien, Indonesien eller Australien fra Bangkok af.

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Asien Thailand