Køb din afbudsrejse når vejret er godt

Godt vejr i Danmark er dårligt vejr for rejsebranchen. Her følger priserne efterspørgslen, og når vejret er godt, falder interessen for en spontan rejse til sydens sol. Afbudsrejserne er dermed billigst, når solen skinner og vejret er godt. Og det er her, du skal slå til.

I dag kan man i flere medier læse, at priserne på charterrejser og afbudsrejser her sidst i juli måned er op imod 50% billigere end sidste år. Dermed kan man, når det er rigtigt  billigt, komme en uge sydpå med fly og hotel for omkring 1.800-2.500 kroner per person.

En rejse til omkring 2.000 kroner for fly og hotel må betegnes som meget billigt, når man tænker på at slutningen af juli og starten af august er absolut højsæson for rejser sydpå. Med andre ord: Det er her, at rejserne normalt er dyrest.

Årsagen er naturligvis, at vi har haft hedebølge. I Østjylland er der i løbet af juli (dvs. de seneste 24 dage) faldet 2mm regn i alt. Græsset er tørret ud, og det samme er de normale priser på charterrejser og afbudsrejser. Det kommer dig til gode.

 

Når solen skinner er rejsen billigst

Skal man finde afbudsrejsen sydpå så billigt som muligt, så handler det om, at tænke lidt længere frem i tiden end alle de andre – at være på forkant med efterspørgslen. Og i øvrigt at holde øje med vejrudsigten.

Læs også:

Rejseselskaberne er ekstremt gode og hurtige til at prisfastsætte deres rejser ud fra efterspørgslen. Jo længere solen har skinnet i Danmark, jo lavere bliver efterspørgslen og jo lavere pris bliver rejseselskaberne nødt til at sælge deres rejser for. Det er ikke rocket science.

Men siden Danmark er et lunefuldt land, hvad angår vejret, så vil det netop nu – i dag – være en oplagt dag at købe en afbudsrejse på. Årsagen er:

  1. Solen har i Danmark skinnet 24 dage uafbrudt. Vi har temperaturer på mellem 25-30 grader hver dag.
  2. Kun få vælger spontant at tage på ferie. Vejret er simpelthen for godt herhjemme
  3. Rejsebranchen reagerer ved at sætte priserne ned.
  4. Vejret slår om. Om 4-5 dage bliver der ifølge meteorologerne regn og lavere temperaturer. Det er altså nu du har muligheden for at bestille en billig ferie, og rejse væk før vejret skifter (og før priserne igen stiger)
  5. Om en uge opstår der en pludselig stigning i efterspørgslen af billige afbudsrejser på grund af det dårligere vejr – og her vil priserne stige igen.

Læs punkt 4 igen, hvis du har travlt: Det er nu – få dage før vejret slår om og i den sidste periode af en hedebølge – at du har mulighed for at købe en ekstremt billig afbudsrejse i højsæson.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
afbudsrejser