Undgå stress på ferien

Uanset om du skal på forretningsrejse eller fritidsferie, så kan det – afhængig af din personlighed – være meget en ganske stressende affære, selvom det naturligvis ikke er hensigten. Spændingerne kan starte allerede fra planlægningsfasen op til den tid, hvor selve rejsen foregår. Men lad dig ikke kue af lidt ekstra planlægning og begyndende stress – her er en håndfuld tips til at slippe af med den grimme feriestress.

Planlæg, planlæg, planlæg og undgå stress på ferien

Har du kort tid til at nå de ting, du gerne vil nå, er det nødvendigt med grundig planlægning. Sørg bl.a. for at dit fly og hotel er booket og bekræftet på forhånd, og at der er transport, når du ankommer i lufthavnen. Det vil senere gøre dig tryggere of mere afslappet, idet du ved at forsinkelser højst sandsynligt ikke vil opstå, og at der ikke venter nogle ubehagelige overraskelser, når du er (så godt som) fremme.

Hvis du samtidig arrangerer transport under størstedelen af din rejse, kan det kun hjælpe. I det tilfælde, hvor du bliver nødt til at bruge en taxi for at komme rundt, så spørg på hotellet, om de kan hjælpe dig med at finde et velrenommeret taxaselskab. Det er ikke alle steder i verden, at alle taxaselskaber (eller taxachaffører) er 100% reelle.Vær forberedt på at fare vild

Husk på at du er i et fremmed land. Og medmindre du allerede har været der mange gange før, er risikoen for pludselig ikke at kunne finde rundt meget stor. For nogle rejsende er følelsen af at være faret vild, den største stressfaktor der findes. For andre er det befriende.

Hører du til den gruppe, der ikke bryder sig om at fare vild, så køb en guidebog hjemmefra med nogle kort og nyttige sætninger, som du kan bruge til at spørge de lokale om vej med. Husk altid at medbringe kreditkort og identifikation samt penge nok til at kunne hoppe på en taxa, et tog eller en bus. Det er også en god idé at spørge dit hotel om et visitkort eller tage digitale billeder af vejnavnene omkring dig, som du kan vise til lokalbefolkningen, hvis du vil spørge om vej.

Det handler om at være klar over, at risikoen for at fare vild er til stede. Er uheldet så ude, kan du holde hovedet koldt og handel i overensstemmelse med de forberedelser, du har gjort dig.Hold kommunikationslinjerne åbne

Intet er – forhåbentligt – mere effektivt mod stress end at have kontakt med din familie, når du rejser. Sørg derfor for at have telefonnumre og kontaktinformation, telekort, mobiltelefon – eller hvad du får brug for, for at kunne ringe. Det kan også være nyttigt at ringe til sit hotel eller en bekendt i byen, hvis man pludselig er faret vild.

Beløn dig selv

Hvis du er på en hård forretningsrejse, så sørg for at gøre dit arbejde færdigt – og giv dig så en belønning. Afsæt en hel dag, til at se de forskellige seværdigheder eller gå på shopping i byen. Har du kun kort tid til at se byen, så er planlægning igen din ven. Lav eventuelt en plan over de steder, du gerne vil se, og tal med hotellet om, hvordan du gør det mest effektivt.

Lokal mad er god mod stress

Oplevelser med god mad kan mindske stress. Tag ud for at spise de lokale fødevarer og hold dig væk fra burger, spaghetti og cola. Vær eventyrlysten og nyd de nye indtryk i de lokale restauranter. Før du tager hjemmefra, kan du nemt finde en håndfuld restauranter, som anbefales af enten venner eller andre rejsende. Er du i tvivl om hvad du skal bestille, så tag husets ret.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
afslapning feriestress lokal mad
Kategori
Rejs sikkert