Vejret i Grækenland

Klimaet i Grækenland er et varmt middelhavsklima med milde, regnfulde vintre og varme, tøre somre. Landet domineres af sol, som overordnet set skinner på en klar himmel 2/3 af året. Af denne årsag benytter grækerne sig af vandbeholdere på tagene, hvor vandet hurtigt opvarmes.

Den græske sommer er lang og tør og det er ikke usædvanligt med temperaturer på over 35 grader, især på fastlandet. Vinteren er mild og regnfuld og indeholder sjældent temperaturer under 5 grader – specielt ikke i det sydlige Grækenland.

Fællesnævneren for det nordlige og sydlige Grækenland er sol og varme. Der er dog forskel på de to regioner; I det nordlige Grækenland er vintrene koldere og af og til med frost, mens somrene er præget af (til tider ubarmhjertig) varme og høj luftfugtighed. Denne beskrivelse passer godt til Athen, som udover Akropolis er berygtet for sin næsten klaustrofobiske varme.

Sol og temperaturer i Athen

Fra april til september falder der i alt ca. 60 mm. regn i Athen. (8. gange mindre end i Danmark). Resten af året falder der mellem 40-65 mm. regn pr. måned

Sol i Athen  temperaturer-i-athen

Sol og temperaturer på Kreta

Kreta har hvert år over 300 dage med solskin. Besøger du øen i sommerhalvåret, er det (næsten) med garanti godt vejr. sol-paa-kreta

 

temperaturer-paa-kreta

 

Vidste du at…

… Det er typisk 6-8 grader koldere på de græske øer end i Athen. Når solen er gået ned, kan det pæ øerne føles en smule køligt, især helt ude ved kysten.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
akropolis athen græske øer kreta