Vejret i Spanien

Spanien har pga. dets størrelse og position et af de mest variede klimaer i Europa. Besøgende kan dog som hovedregel forvente at blive mødt af et middelhavsklima, karakteriseret af varme, tørre somre og milde, regnfulde vintre.

Klimaet i Madrid er tørt, varmt og ofte behageligt. Byens høje beliggenhed og omkringliggende bjerge forårsager stor forskel på temperaturerne om sommeren og om vinteren. Midt på dagen om sommeren kan temperaturen derfor være meget høj, mens vinteren kan byde på temperaturer lige under frysepunktet. Det regner ikke meget i Madrid – dog siger man, at der er en kort regntid fra sidst i oktober og desuden nogle forventede regnbyger om foråret.Ligesom Madrid byder Barcelona på varme somre og kolde vintre. Det bedste og mest behagelige vejr er at finde i maj, juni og september. I juli og især August kan varmen være ulidelig, og det er også her, at de lokale tager mod køligere områder. Mojo skriver følgende i sit tip til hvornår, man bør besøge Barcelona:

Den bedste tid at tage til Barcelona er efter min mening om foråret og efteråret. Her er temperaturen dejlig tilpas, og mængden af turister er til at holde ud.

Sol og regn i Madrid

Temperaturer i Madrid

 

Sol i Madrid

 

Regn i Madrid

 

Sol og regn i Barcelona

Regn i Barcelona

 

Sol i Barcelona

 

Temperaturer i Barcelona

 

Vidste du at…

… Den varmeste temperatur nogensinde målt i Spanien er på ulidelige 46 grader. Temperaturen blev målt den 21. juli 1999 – midt i en lang og varm sommer. Det var ligeledes i denne periode, at der blev foretaget flest anholdelser for folk, der gik

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
barcelona madrid
Kategori
Spanien Verdensvejr