10 kendte øer i Thailand

10 kendte øer i Thailand

Så mange øer – så lidt tid! Der findes hundredvis af øer i Thailand. Alle ligger langs den thailandske kyst og størstedelen af dem ligger i grupper af 40-60 øer. Her finder du en guide og oversigt over de 10 mest kendte øer i Thailand, så du kan blive inspireret til din næste rejse i Thailand.

Thailand er kendt og elsket for sine øer. Nogle er indtaget af charterelskende familier – andre af budgetbevidste backpackere. Og en hel del kun af palmer, lokale og de mest eventyrhungrende rejsende. Skal du ud på én eller flere af Thailands øer, kan det være en næsten udmattende opgave at beslutte hvilken. Forhåbentligt kan denne oversigt med 10 af de mest kendte øer i Thailand hjælpe dig.

1. Phuket – Thailands turistmekka #1

Den største og mest turistede ø i Thailand, som hvert år indtages af millioner af (især europæiske) turister på charterrejse. Den mest kendte strand hedder Patong Beach men også Karon Beach, Kata Beach, Nai Harn Beach og Bang Tao Beach er yndede turistmål.

2. Koh Chang – Elefantøen

Thailands 3. største ø, som også er kendt som “Elephant Island” ligger ca. 300 km. fra Bangkok og tæt på den Cambodjanske grænse. Koh Chang er kendt for sine lækre sandstrande (bl.a. White Sand Beach og Lonely Beach) og vild jungle, som er rig på fugle og aber. Naboø til Koh Kood og Koh Mak.

Trekking Koh Chang

3. Similian Islands – Dykning i verdensklasse

Øgruppe og nationalpark ud for Phuket, hvor Koh Similian er den største af øerne. Fantastisk dykning og snorkling og dejlige sandstrande. En oplagt destination hvis du vil tage dykkercertifikat, eller allerede har dykket omkring Koh Tao eller andre steder i Thailand.

4. Koh Samui – noget for enhver

Landets næststørste ø som bl.a. er kendt for de to strande Had Chaweng og Had Lamai. Ligesom Phuket indtages Koh Samui årligt af voldsomt mange turister – mellem 1-2 millioner. Her er muligheder for alle typer og grupper af rejsende – både backpackere, familier og pensionister. Mange rejsende besøger Koh Samui, for derefter at rejse videre til Koh Phangan og/eller Koh Tao.

 

5. Koh Lanta – sand, sand og mere sand

Øen, som ofte blot kendes som Koh Lanta, hedder i virkeligheden Koh Lanta Yai og udgør sammen med den mindre ø Koh Lanta Noi og en række mindre øer øgruppen Koh Lanta. Der er 9 attraktive sandstrande på Koh Lanta Yai, som bl.a. byder på dykkervenlige koralrev og masser af flot natur – hvilket en del turister har fået øjnene op for.6. Koh Kood – slap af i vandkanten

Også kendt som Koh Kut. Lillebror til Koh Chang men stadig af betragtelig størrelse. Afsides hvide sandstrande som grænser ud mod et roligt og turkisblå hav. Øen er kun indtaget af omkring 2.000 lokale – mange som lever af at dyrke kokosnødder og gummitræer – og er et af de mindst befolkede områder i Thailand.

Koh Kood, Thailand

7. Koh Phi Phi – udsigt til kalksten

Smuk øgruppe, hvis største ø hedder Ko Phi Phi Don. Store dele af den berømte film “The Beach” er optaget på øerne i Koh Phi Phi, hvilket har tiltrukket tusindvis af turister og efter manges mening bestemt ikke gjort noget godt for øerne. Smukke – men ganske turistede – sandstrande, hvor nogle har udsigt til smukke klipper af kalksten, der abrupt bryder havets overflade. Mulighed for dykning og snorkling.

8. Koh Phangan – Full Moon Party og meget andet

Beliggende lige nord for Koh Samui (og syd for Koh Tao) ligger Koh Phangan – øen hvor den berømte (og berygtede) Full Moon Party måned efter måned afholdes på stranden Haad Rin. Men Koh Phangan er også andet end Full Moon Party, og vælger du at tage en longtil taxibåd ud til en af øens andre strande, vil du finde lækre sandstrande og isoleret idyl. Koh Phangan kan nås med en ganske kort færgeoverfart fra Koh Samui.

9. Koh Samet – 4 timer fra Bangkok

Lille ø sydøst Bangkok, som er et oplagt at besøge, hvis du gerne vil lidt væk fra Bangkoks trafik og smog og i stedet grave tæerne ned i Koh Samets smukke hvide sand. Koh Samet besøges af mange lokale fra hovedstaden, da man kan nå de ca. 200 km. fra Bangkok og ud til øen på omkring 4 timer. Koh Samet byder på relativt uspolerede strande – f.eks. Hat Sai Keaw som også kaldes Diamond Beach – roligt vand, god dykning og snorkling og jungle.

10. Koh Tao – backpackere og dykning

Mindre ø på omkring 20 km² nord for Koh Phangan, som har fået sit navn – Tao – på grund af øens form som en skildpadde, og fordi øen udgør et vigtigt avlsområde for forskellige arter af skildpadder. Koh Tao er muligvis den ø i Thailand, der oftest forbindes med dykning og snorkling. Har du endnu ikke taget et dykkercertifikat, bør du overveje at slå et smut forbi Koh Tao. Her finder du dykning i verdensklasse, lækre hvide sandstrande og hyggelig stemning langs stranden så godt som hele natten. Dyk, slap af, dyk, slap af…

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Thailand