5 bud på din næste storbyferie i Europa

5 bud på din næste storbyferie i Europa

Er du i tvivl om hvilken storby i Europa, der skal udgøre destinationen for din næste storbyferie, så har du her muligheden for at blive godt og grundigt inspireret. Inden for relativ kort afstand finder du nemlig en række af verdens mest spændende byer, hvoraf vi her fremhæver følgende fem: Smukke Stockholm, tilbagelænede Barcelona, charmerende Budapest, mangfoldige Berlin og multikulturelle London.

1. Smukke Stockholm

Selvom vi i Danmark kan føle et snert af misundelse, så må vi acceptere, at Stockholm i store dele af verden ofte omtales som “Skandinaviens hovedstad” eller “Nordens Venedig”.

Stockholm er en utrolig smuk by, som ligger placeret lige der, hvor søen Mäleren løber ud i den fantastiske Skærgårds tusindvis af øer. Selve Stockholm består af 14 øer, der forbindes af omkring 50 broer. Byen er afslappet, hyggelige, moderne og rar at opholde sig i. Elsker du København og Berlin, så vil Stockholm uden tvivl også være noget for dig, der snart skal på storbyferie.

2. Tilbagelænede Barcelona

Barcelona har længe været et af danskernes foretrukne rejsemål – og med rette. Storbyens tilbagelænede stemning, altid gode vejr, fantastiske madkultur, bemærkelsesværdige arkitektur og unikke placering direkte ud til Middelhavet, gør det til et oplagt feriemål med masser af muligheder.

Fra svævebanen

Som turist i Barcelona kan man på grund af byens mange muligheder selv forme sin ferie efter egne behov og interesser, eller afhængig af om man rejser som familie, single eller par. Har du endnu ikke været i Barcelona på storbyferie, er det bare at komme afsted. Læs mere om at holde ferie i Barcelona, booke overnatning eller bestille flybilletter.3. Charmerende Budapest

Ungarns hovedstad besøges årligt af mere end 20 millioner turister, der alle kommer for at opleve metropolens hyggelige stemning, flotte arkitektur, smukke beliggenhed og unikke kultur.

Igennem Budapest løber floden Donau, som deler byen i to; Buda på vestsiden og Pest på østsiden. Selvom der er store kulturforskelle på øst- og vestsiden, kan du være sikker på at opleve en meget charmerende storby, hvor du bl.a. ikke må snyde dig selv for et kurbad, en tur forbi byens operahus eller en kold fadøl med udsigt ud over Schönen Blauen Donau.

4. Mangfoldige Berlin

Ikke langt fra Danmark, og efter kun få timers kørsel på den tyske Autobahn, har du chancen for at opleve en meget væsentlig del af tysk (og europæisk) kultur og historie i så markant et skær, at man med det samme forelsker sig i kosmopolens unikke identitet.

I Berlin oplever du 2. verdenskrig ansigt til ansigt, men du oplever også, hvordan byen har genetableret sig efter krigen, som en af Europas  mest spændende storbyer med vægt på selvstændighed, kunst, frihed og mangfoldighed. Berlin hilser dig velkommen fra det øjeblik, du ankommer og starter din storbyferie.

berlinmur-paa-gendarmenmarkt

5. Multikulturelle London

Selvom Berlin også kan være med i opløbet om titlen som Europas svar på New York, så tilfalder den indtil videre til multikulturelle London. London har alt: Gamle katedraler side om side med moderne bygninger, markeder, shopping i verdensklasse, verdensberømte musicals, oprigtig engelsk charme, pulserende natteliv og gode transportmuligheder man som turist kan nyde godt af.

Har man først besøgt London én gang vil man ofte tilbage igen, for at opleve nye kroge i byen – og for at genbesøge det, der efterfølgende bliver ens nye stamsted.

London Eye fra Themsen

Transport til og fra de fem storbyer

Af ovennævnte storbyer kan både London og Barcelona nås af lavprisflyselskabet Ryanair, som flyver til en lang række destinationer i Europa. Til Berlin går der bus og tog fra både Århus og København, mens der til Stockholm går tog en gang om ugen og fly flere gange om ugen. Budapest nås enten med tog (f.eks. under interrail), på langfart med bilen eller med fly.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
barcelona berlin budapest london ryanair stockholm storbyferie