Aktiv ferie på 10 måder

Overvejer du at bytte badeshorts ud med løbetights, kulørt drink ud med svedarmbånd, så læs videre her og bliv introduceret til 10 forskellige måder at holde en aktiv ferie.

Ligesom der i dag findes et hav af (mere eller mindre underlige) tema-krydstogter, findes der masser af muligheder for at skabe en ferie med fokus på sportsgrene eller aktive hobbyer. Hvem siger, at en ferie kun handler om at dase i solen ved siden af en pool? Okay, det er der vidst mange, der siger. Men det er ikke altid sandt. Du kan sagtens have en skøn og afstressende ferie og samtidig være aktiv.

 1. Golfrejse i Spanien eller Thailand
  At spille golf på rejsen bliver mere og mere populært. Du kan f.eks. tage til Algarve eller Costa del Sol i Spandien til Hua Hin i Thailand eller Belek i Tyrkiet og prøve kræfter med nogle af verdens flotteste golfbaner. Flere og flere rejseselskaber sælger komplette golfrejser, hvor transport til og fra banerne er inkluderet. Dermed kan man følges med andre (danske) golfglade turister på spilledagene.
 2. Tennisrejse i Frankrig eller Australien
  Det er klart at man altid selv kan skabe en rejse, hvor temaet lægger sig op ad den sportsgren, man selv dyrker. F.eks. findes der mange steder verden over, hvor man kan spille og træne tennis. Ferie- og sportscentret Club La Santa på Lanzarote i Spanien er muligvis det mest kendte sted at kombinere ferien med tennis. Derudover afholdes der adskillige store turneringer verden over, som man kan være tilskuer til. Det kunne f.eks. være French Open, Australian Open, Wimbledon eller US Open.

 3. Marathonrejse i London eller New York
  Du har nok bemærket den stigende interesse for marathonløb her i landet. Det er ikke længere et løb, som kun topatleter gennemfører i fin stil. Almindelige danskere sætter sig i stigende grad for at løbe de 42,195 kilometer – også gerne som del af en ferie i udlandet, f.eks. i Berlin, New York eller London. Det kræver tre ting at gennemføre en Marathon på ferien: Grundig træning forud for ferien, en billet til løbet (vær ude i god tid) og selvfølgelig et par løbesko af god kvalitet – ikke for slidte og ikke for nye.
 4. Vandreferie i Sverige eller Norge
  Synes du det er lige voldsomt nok at løbe 42 km. på sin ferie, kan man også sagtens få pulsen op på en vandreferie f.eks. i Sverige eller Norge. Hvad siger du f.eks. til at komme helt tæt på nordens dyreliv og have udsigt til sneklædte bjergtoppe, floder, elve og søger? Det er alt sammen muligt i vores to nabolande, som begge byder på fantastisk natur, som bedst opleves til fods.
 5. Klatreferie i Grækenland eller Østrig
  Få et adrenalinsus på klatreferie i Norge, Grækenland, Frankrig eller Østrig. I Sydeuropa benyttes skilifte om sommeren til at transportere turister højt op i terrænet, hvor du af afmærkede stier og ruter kan finde vej til nervepirrende klatreområder. 12 meter over jorden glemmer du med garanti alt om arbejde, hverdag og sure pligter.
 6. Cykelferie i Danmark
  Du kan tage på cykelferie i store dele af verden og faktisk er Danmark helt ideelt at opleve fra sadlen på din cykel. Du kan cykle på de danske øers cykelruter, langs Hærvejen i Midtjylland eller endda i København, som af flere omgange er blevet udnævnt til verdens bedste cykelby. Læs mere om cykelferier i Danmark.
 7. Dykkerferie i Egypten, Malaysia eller Thailand
  Har du allerede prøvet at dykke, ved du hvor udmattende (og fantastisk) det er. Det er enormt hårdt at dykke i længere tid. Vejer du 70 kg. og befinder dig under vandet i 60 minutter, har du forbrændt omkring 360 kalorier. Og du har med garanti ikke skænket det en tanke – først når du igen er oven vande, kan du mærke at du har været fysisk aktiv. På dykkerture er det ganske almindeligt at dykke to gange dagligt – og dertil kommer hårdt fysisk arbejde med at forberede dykningen, bære tunge ilttanke mv.
 8. Rideferie på Island eller i USA
  Taler man om rideferier tænker mange med det samme på Island. Men faktisk kan man også tage på rideferier i lande som Marokko, Spanien, Italien, Kroatien og ikke mindst USA. For hver time du sidder på en hest i gå-tempo forbrænder du mellem 150-200 kalorier. I løbet af 5 dage i fantastiske naturoplevelser kan man bag på hesten have forbrændt omkring 5.000 kalorier.
 9. Fiskerejse i Norge, Alaska eller Grønland
  Afslappende, afstressende, beroligende… Og spændende. Tag på en fiskerejse – f.eks. i Lofoten i Norge, ved lakseelven Chunilna Creek i Alaska eller måske i Grønland? Det er bestemt ikke den billigste hobby at videreføre til sin ferie. Til gengæld kan man uden for landets grænser få nogle fantastiske fiske- og naturoplevelser. Derudover er det en sund og aktiv type af ferie, hvor du faktisk forbrænder mere end 200 kalorier i timen, hvis du fisker stående, vel at mærke.
 10. Skiferie i Østrig, Frankrig eller Italien
  At en ferie er aktiv, bør bestemt ikke gøre den hverken kedelig eller opslidende. Tager du på skiferie tænker du knap over, at du rent faktisk dyrker hård motion fra morgen til aften. Ved alpint skiløb forbrænder du 2.000-3.000 kalorier på en hel dag – så drik du bare en ekstra hvedeøl om aftenen. Læs mere om at planlægge skiferien i god tid.

Én kommentar

Morten Rosenvold Villadsen

Ca. 11 år siden

Gode forslag - jeg var mest til 4-10 som var mest fokuserede på naturoplevelser. Rideferie i Amerika er en drømmerejse der må realiseres på et tidspunkt.

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.