På cykelferie i Danmark

På cykelferie i Danmark

Få ved det, men vores lille land har mere end 11.000 km. skiltede cykelruter. Det er oplagt at tage på cykelferie i Danmark, hvor der aldrig er langt til nærmeste forplejningsmulighed eller overnatning, og hvor man kan opleve smuk natur på landets større øer eller afkroge.

Præcis som på andre typer af ferier, så skal du på en cykelferie i Danmark beslutte dig for, hvad du gerne vil opleve.

Er du mest til storbyer eller til landevej og småbyer? Vil du ud på nogle af de danske øer, eller vil du cykle midt i Jylland f.eks. langs Hærvejen eller langs nedlagte jernbaner? Skal du på cykelferie alene, med en cykelmakker eller med dine børn? Skal det foregå på citybike med anhænger, på racercykel med sidetasker, på mountainbike med rygsæk – eller måske på en lejet tandemcykel? Mulighederne er mange, virkelig mange. Planlæg din cykelferie hjemmefra, og oplev en anden side af Danmark i et helt andet tempo, end du normalt holder ferie.

Forbered dig til cykelferien i Danmark

Grundig forberedelse er et succeskriterie for cykelferien. Der findes masser af information online, hvor du kan finde cykelguides og kort og læse om de forskellige typer af cykelferier, du kan vælge imellem. Det bedste sted at starte må siges at være på VisitDenmarks side om cykelferie i Danmark. Foruden at indeholde adskillige gode og inspirerende artikler, henviser VisitDenmark til alle de andre online værktøjer, du kan have brug for som feriecyklist i Danmark.Men når man skal på cykelferie, er det ikke nok blot at have fuldstændigt styr på ruter, dansk historie, afstande og byer. Man skal også have helt styr på alt det praktiske. En ferie er bare ikke særlig sjov, hvis cyklen gentagne gange skal repareres eller alt for ofte lappes i vejkanten.

Det er vigtigt at have det rette udstyr med, både til nødsituationer og til den daglige brug. Brug de rette cykeltasker, der sidder ordenligt og passer til cyklen, kraftige lygter til om aftenen, reflekser, cykelhjelme, en anhænger i god kvalitet mv. Heldigvis kan meget af dette købes online.

På cykelferie med børn

Mange familier vælger at tage på cykelferie med deres børn. Herunder finder du 10 gode råd, når du tager børnene med på en tohjulet ferie:

  1. Lad børnene sætte tempoet. Der er ingen grund til at ræse af sted i alt for mange kilometer i alt for mange dage. Det handler om at have en dejlig tur sammen. Ikke om at sætte rekorder.
  2. Overvej om I skal cykle i et område med få eller næsten ingen bakker. Danmark har det hele (undtagen bjerge).
  3. Træn dine børn i færdselsreglerne inden I tager af sted. Forbered jer på korte cykelture hjemmefra, hvor I sammen aftaler, hvordan reglerne skal være.
  4. Skal I cykle i mange dage, så husk at indlæg hviledage. Det er rart for alle at slappe af på en campingplads eller besøge en af Danmarks attraktioner. Det giver et godt afbræk og øger motivationen for at hoppe på cyklen igen dagen efter.
  5. Skal du cykle med mindre børn, er det en god idé at leje eller købe en cykelanhænger. Det er vigtigt, at den er let, og at den kører godt. Den må for alt i verden ikke rokke fra side til side.
  6. Har man lidt større børn med, kan man købe eller leje en halvcykel, der spændes på en almindelig voksencykel. Børnene bliver dermed ikke bare transporteret, men må selv træde i pedalerne (selvom den voksne naturligvis tager den største tørn).
  7. Med børn vil I sikkert gerne undgå alt for trafikerede områder. Nogle af landets større øer er derfor oplagte som destination: Samsø, Falster, Mors, Als og Bornholm. Især Bornholm er en kendt og elsket ø af familier, der holder af at holde aktive ferier på deres cykler.
  8. Overvej hvordan I skal bo undervejs på ferien. Er det på campingpladser eller på vandrehjem, kroer eller hoteller? Vælger man campingpladserne skal man evt. medbringe mere oppakning i form af telte, soveposer, liggelag mv. En anden mulighed er også at finde en naturlejrplads, der i øvrigt også kræver meget oppakning.
  9. Inddrag dine børn i planlægningen af ferien og fortæl dem løbende, hvor langt I har cyklet, og hvad I har oplevet. Børnene vil garanteret blive stolte over, hvor mange kilometer, I tilbagelægger.
  10. Godt vejr er vigtigt – især for børn, der hurtigt kan miste motivationen i regnvejr. Hold øje med vejrudsigten og tag så af sted, når vejret ser lovende ud.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Danmark