Gratis eller billig overnatning – bo hos private

Gratis eller billig overnatning – bo hos private

Alle ved, at det er billigt og bekvemt at overnatte hos venner og bekendte. Man undgår dyre hotelregninger og får tilmed en række muligheder og fordele, som hotellerne ikke kan hamle op med. Denne artikel præsenterer 4 hjemmesider, som hjælper dig med at finde overnatning hos privatpersoner, som lejer senge, sofaer, værelser eller hele lejligheder ud, og som eventuelt også kan guide dig til endnu større oplevelser.

Læser man nøje efter på de forskellige sites, beskrives en sådan form for overnatning som billigere, mere autentisk og sjovere. Derudover skaber det relationer på tværs af landegrænser. At overnatte hos private er bestemt en mulighed, som du ikke bør ignorere, hvis du søger billig eller alternativ overnatning i udlandet – såvel som her i Danmark.

 

1. Couchsurfing – Gratis, hos private

Couchsurfing.org må betegnes som moderen af denne type sites, da den har eksisteret lige siden 2004. Det er i dag et enormt populært site, som hver uge introducerer 40.000-60.000 rejsende til private personer med en ekstra sofa, seng eller madras.

I skrivende stund tilbydes mere end 1.300.000 sovepladser verden over – det er altså ganske imponerende. Overnatningen er som udgangspunkt gratis – og der er masser af muligheder. Ligesom f.eks. Airbnb bedømmes alle udlejere gennem websitet, så sammen med lidt sund fornuft skulle der være rig mulighed for at finde et godt sted at overnatte. 

2. Airbnb – Betalt, hos private

Formidler i skrivende stund overnatning mellem privatpersoner beboende i mere end 16.500 byer og fra 186 forskellige lande, inkl. New York, Rom og København. Airbnb giver dig et godt overblik over overnatningsmulighederne, hvor de forskellige udlejere er vurderet af tidligere rejsende.

Ikke alt er lige billigt – men til gengæld tilbydes man ofte en hel lejlighed for samme pris, som et hotelværelse ville koste. Som eksempel kan en overnatning i New York erhverves gennem Airbnb fra mellem $25 og $7000.

 

 

3. 9flats – betalt, hos private

9flats er kendt fra bl.a. the Washington Post, Wired og The Independent og er igen et sidestykke til Airbnb og Crashpadder, hvor man kan søge efter overnatningsmuligheder i den by, man snart besøger, for derefter at få vist en liste med mulige udlejere.

Dog fokuserer 9flats hovedsagligt på udlejning af hele lejligheder i modsætning til Couchsurfing, hvor så godt som alt, man kan ligge på, tilbydes. 9flats findes på dansk og der er tilmed dansk support og hjemmesiden lader i det hele taget til at være et website, der er på vej fremad, og som du anbefales at holde øje med. 

4. Crashpadder – betalt, hos private

Minder i det hele taget en del om Airbnb, dog uden at have opnået helt den samme volumen i muligheder værelser. Søger man f.eks. efter overnatning i New York om få dage, så giver Crashpadder omkring 60 resultater – mens Airbnb giver mere end 1250 resultater og Couchsurfing endnu flere. Crashpadder formidler ikke kun kontakten mellem rejsende og private – sitet håndterer også betalinger og bookinger.

Har du selv en ekstra seng eller sofa, et ekstra rum eller en lejlighed, der står tom, kan du naturligvis også selv stille det til rådighed gennem ovenstående sites.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.