Om navne på flybilletter: Fornavn, mellemnavn og efternavn

Bestiller du flybilletter online, er det vigtigt, at du registrerer dine navne på flybilletten korrekt. Har du registreret det forkert, kan det i værste fald betyde, at du ikke bliver lukket ind i det land, hvor du regnede med at holde ferie. Her er lidt hjælp, så du skriver dit navn rigtigt.

Jeg har af bitter erfaring lært, at man skal skrive sit navn rigtigt, hvis man booker sine flybilletter til et andet land online.

Skriver man eksempelvis sine ekstra fornavne under efternavnet, er det faktisk ikke korrekt. Sidst jeg lavede den fejl, havde jeg booket hvad jeg troede blev en billig flybillet til Thailand. Kort efter opfordrede Kilroy mig til at omregistreret navnet, for at være sikker på, at jeg blev lukket ind i landet. Det kostede 1800 kr. ekstra.

For nylig skulle jeg igen bestille flybilletter online. Jeg var naturligvis lidt urolig mht. at registrere mit navn, som består af fire dele. For en sikkerheds skyld kontaktede jeg Kilroy, som svarede mig følgende:

Er navnet i dit pas anført som:

  • Efternavn: Jensen
  • Fornavn: Hans Peter Mørch

Skal du, når du booker flybilletten, udfylde:

  • Efternavn: Jensen
  • Fornavn: Hans

På Kilroys supportside om navne, står der desuden:

“Det er yderst vigtigt, at dit for- og efternavn er skrevet nøjagtigt som i dit pas. Dog er det uden betydning, om eventuelle mellem- eller yderligere fornavne er oplyst. Det er nemlig ikke muligt at registrere mere end 25 karakterer i flyselskabernes databaser, hvilket gør at kun for- og efternavn har reel betydning. Derfor skal du ikke have bekymringer over eventuelt manglende for- og mellemnavne!”

Er du bare det mindste i tvivl om, hvordan du skal anføre et navn, når du booker flybilletter, så kig i dit pas og ring/skriv til kundeservice. Det kan du spare mange penge og bekymringer på.

Det positive ved at have et langt og besværligt navn, var i dette tilfælde, at jeg besluttede mig for at vente på svar fra kundeservice, før jeg bookede flybilletterne. Dagen efter modtog jeg svar – og der var prisen på min nye billet faldet med 700 kr.

Én kommentar

I b Møller

Ca. 5 år siden

Hej min kæreste og vores søn skal til spainen da hun booket flybilletterne glemte hun at skrive vores søns efternavn Skrev kun fornavn og mellemnavn som er min kærestes efternavn Håber de kommer med flyet Ib

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
flybillet gebyrer flybilletter kilroytravels