Tur til Kalø Slotsruin

På tur til Kalø Slotsruin fra 1300-tallet som ligger tæt på Rønde og Mols Bjerge i Østjylland. Her er naturen meget smuk, og man kan sagtens få en hel dag (eller to) til at gå i området.

For at komme ud til ruinen skal man gå ca. en kilometer på en kunstig dæmning. Dæmningen gjorde, at man fra landsiden kunne kontrollere, hvem der nærmede sig borgen. Læg mærke til det pudsige lys, som oplyser det lille træ i forgrunden af ruinen.

Kongeborgen Kalø Slot blev ifølge Wikipedia grundlagt af kong Erik Menved omkring 1313 som én af mindst fire borge i Jylland for at styrke kongemagten efter omfattende bondeopstande.

På vej til Kalø

 Der er masser af græs og græssende kreaturer omkring Kalø Slotsruin, som ligger ved Rønde i Østjylland. Tæt på ligger også Mols Bjerge, som er et absolut must at besøge, hvis man er turist i området.
 Køer slotsruin ved kalø
Når man har passeret den kunstige dæmning op til slotsruinen, befinder man sig på et græsningsareal hvor køerne roligt går og græsser.
Natur ved Kalø
Kalø Slotsruin blev oprindeligt grundlagt af kong Erik Menved i 1313. Det man i dag kan se ligger i Kalø Vig et par kilometer fra Rønde. Billedet af slotsruinen er taget en af de første dage i september 2010.
Kalø Slotsruin
Kalø Slotsruin er et perfekt udflugtsmål til en dag i naturen. Tag børnene med og nyd udsigerne, køerne og den gamle ruin.
Slotsruin Kalø

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
Kalø Rønde ruin
Kategori
Danmark