Operahuset i Sydney

Operahuset i Sydney

Australien, også kendt som “down under”, byder på lidt af hvert. Det er et land og et kontinent, som geografisk set er næsten lige så stort som europa, men med markant færrere indbyggere. Landet er kendt for kænguruer, Ayers Rock, koalabjørnen og sidst men ikke mindst operahuset i Sydney, tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Her kan du læse mere om Operahuset og Sydney.

Operahuset er en af verdens mest kendte bygninger, og indgår bl.a. i UNESCOs Verdensarvsliste, sammen med andre kulturperler såsom Den Kinesiske Mur og Pyramiderne i Giza. Indenfor består operahuset af over 1000 rum, hvor de mange koncerter, operaer og teaterstykker foregår.

Som turist er det i de fleste tilfælde udefra og gerne lidt på afstand, at den smukke bygning for alvor kommer til sin ret. Står man lige ved siden af bygningen, er det overraskende svært at gennemskue det overordnede design af skaller og sejl. Man skal dog ikke snyde sig selv for at gå helt tæt på bygningen, som faktisk er overraskende stor. Det er desuden også tæt på indgangen, at man kan læse Utzons montre, hvor han har skrevet nogle få kendte sætninger om bygningsværket.

Operahuset i Sydney af Utzon

Bevæger man sig lidt lidt længere væk, træder Utzons ide og imponerende design bedre frem. Området omkring operahuset er ideelt til en gåtur, og bygningen kan dermed nydes ganske gratis ved at gå rundt om bygningen samt langs vandet og over Habour Bridge. På Harbour Brudge kan man desuden komme op i en af søjlerne, eller bestige broens gelænder med Sidney Harbour Bridge Climb, hvor udsigten eftersigende skulle være helt fantastisk.Det er en ganske særlig følelse at befinde sig så tæt på det verdensberømte symbol, man så ofte har set på billeder og film. Stemningen omkring operahuset, på havneområdet og Harbour Bridge er fuld af liv og godt humør. Det er et område og en bygning man bestemt ikke må gå glip af, hvis man befinder sig i det sydlige Australien.

Husk rigeligt med vand og behageligt fodtøj, da man hurtigt kommer til at gå mange kilometer i dette område.

Blue Mountains ligger lidt uden for Sydney

Ca 100 km. vest for Sydney ligger Blue Mountains, som er et enormt naturområde på størrelse med Schweiz. Her er flotte bjerge og masser af natur, og er man heldig, kan man se mange forskellige vilde dyr, såsom koalaer, papegøjer, reptiler og padder. Som navnet indikerer er omrødet ‘blåt’, hvilket man straks fornemmer, når man står ved en udkigspost. Horisonton og den tætte skov får her et blå-tåget skær, som er meget karakteristisk for området.

Er du i Sydney, er det meget nemt selv at tage offentlig transport ud til en lille by, som ligger lige ned til Blue Mountains. Dette tager lige under 2 timer og er meget billigere end at købe en tur derud. Derefter er det f.eks. bare at følge en afmærket rute og gå en tur. Læs mere på http://www.thebluemountains-nsw.com.au/

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Australien