Rejseguide til Kuta på Bali

Turisme i Kuta Da Kuta tilbage i 1980’erne for alvor blev opdaget af backpackere, blev det kendt som et mekka for surfere, der kunne boltre sig i de perfekte bølger langs byens sandstrande. Kuta har længe været et populært stop under den klassiske rygsækrute i Sydøstasien og Indonesien og betragtes som en tredjedel af de […]

Turisme i Kuta

Da Kuta tilbage i 1980’erne for alvor blev opdaget af backpackere, blev det kendt som et mekka for surfere, der kunne boltre sig i de perfekte bølger langs byens sandstrande. Kuta har længe været et populært stop under den klassiske rygsækrute i Sydøstasien og Indonesien og betragtes som en tredjedel af de K’er: Katmandu i Nepal, Khao San Road i Bangkok og Kuta på Bali. I dag tiltrækker Kuta fortsat nogle af de hardcore backpackere, men også familier på charterrejse tiltrækkes af Kutas mange muligheder, den lækre strand og den gode madBesøger man Kuta og Bali, lander man højst sandsynligt i lufthavnen Ngurah Rai, som måske bedre er kendt som Denpasar International Airport (DPS). DPS ligger 15 km. syd for Kuta, og så snart du kommer ud af lufthavnen, vil du opleve massevis af transportmuligheder ind til centrum af byen, hvis du da ikke bliver hentet af dit hotel.

Kutas hvide strande

Langs Kuta finder du omkring 5 km. fin sandstrand. Stranden er sikker og som oftest ren og velholdt – også selvom stranden hver dag udsættes for utallige massører, sælgere, solbadere, hårflettere og ikke mindst surfere.

Når det er højsæon og ferietid for de unge australier indtages stranden af unge surferne med langt lyst hår. Hvis du bader mellem surferne, så pas godt på, for det er ikke sjovt at blive ramt af et surfbræt i høj fart. Bevæger du dig nordpå langs stranden, først til Legian og derefter Seminyak og Petitenget, bliver gradvist mindre larmende og hektisk.

Besøger du stranden tidligt om morgenen kan du være heldig at se det balinesiske folk smider ofringer i havet, især når Nyepi nærmer sig. Det bedste sted at opleve disse religiøse ritualer er ved siden af det tempel, der ligger ved stranden omkring 250 meter nord for Hard Rock Hotel.

Shopping i Kuta

Overalt i Kuta er der muligheder for at shoppe. Selv når du solbader på stranden, vil du blive tilbudt alt fra kopi-solbriller til forskellige udskæringer i træ. Mange af butikkerne i byen imødekommer surferne ved at sælge alle de populære mærker – f.eks. Rip Curl, Billabong, Quicksilver og Rusty. Det bør ikke være noget problem at vurdere, om varen er ægte eller en kopi. Er du i tvivl, er det sikkert en kopi.

Er du på udkig efter mere omfattende shopping, er Kuta Square et godt sted at starte. Kuta Square ligger i den nordlige ende af Jl Kartika Plaza, og her vil du finde masser af boder og butikker samt stormagaisiner.

Terrorangreb i Kuta

Desværre har Kuta været offer for terrorangrab hele to gange. Første gang var den 12. oktober 2002, hvilket efterfølgende blev kendt som 2002 Bali bombings, hvor 202 festende mennesker – de fleste australske turister – på en natklub mistede livet.

Andet angreb, 2005 Bali bombings, fandt sted i 2005, hvor en serie af såvel selvmordsbombere og bilbomer krævede 20 liv og mere end 100 sårede.

De to terrorhandlinger har sat sig som dybe ar i Kuta, som fortsat sørger over de mange uskyldige, der blev dræbt. På Jalan Legian i Kuta kan man i dag besøge et mindesmærke (se det nederste af de to billeder til venstre) for de 202 omkomne, der i 2002 blev dræbt af bomberne. På årsdagen afholdes en ceremoni for de dræbte eller sårede.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Asien Bali