Venedig siger nej tak til trolley-traskende turister

Venedig siger nej tak til trolley-traskende turister

Hvert år besøger mere end 20 millioner turister Vendig i Italien. Millioner og atter millioner af trolleytrækkende turister skaber dag ud og dag ind en konstant og enerverende raslen og rumlen. Derfor er der nu snak om, at det fra næste år skal være ulovligt at trække de larmende trolleys gennem Venedigs gader.

Billedet ovenfor er taget af Wolfgang Moroder.

Forestil dig at bo i en by som Venedig, som hvert år invaderes af 22 milioner turister. Det er næsten 100 gange mere end de 270.000 lokale, der rent faktisk bor og lever i byen.

Forestil dig så, at størstedelen af turisterne ankommer og forlader byen med deres trolleys på slæb. Rullende, rumlende kufferter med hårde plastikhjul, som slæbes efter turisternes pinte kroppe efter feriens hårde strabadser.

Herunder ses Google Street View af Venedigs mest kendte plads, Markuspladsen. Man kan næsten høre trolleyernes klapren.

Det skal måske snart være slut, hvis det står til byens indbyggere og officielle, som hævder, at millionmarchen af trolleyer skaber store lydgener på alle tidspunkter af døgnet, og i øvrigt gør skade på byens sarte, historiske gader (altså dem der ikke ligger under vand).

Derfor er der i øjeblikket snak om, at det fra 2015 skal kræves, at trolleyer i Venedig skal køre på luftfyldte hjul, som laver væsentligt mindre lyd end de discountagtige, massive plastikhjul, som udgør standardudstyret på langt de fleste rullekufferter. Idéen stammer fra by-kommissær Victor Zapparlorto og møder opbakning fra både lokale og officielle i byen.

Det skulle ifølge CNN kunne udløse en bøde på helt op til 500 euros, eller omkring 3.700 kroner, at slæbe en trolley med larmende plastikhjul gennem byen.

I forvejen er Venedig ikke ligefrem en billig by at holde ferie i, og mon ikke en snu italiensk forretningsmand eller to åbner en butik, måske endda i lufthavnen, hvor rullekufferter kan blive udstyret med Venedig-venlige hjul af blød gummi.

Hvad synes du om idéen?

Er den turismefjendsk – eller er det kun på sin plads i en by, som er ved at drukne i turister?

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Italien