Vejret i Budapest i maj

Maj måned i Budapest vil normalt ramme temperaturer på omkring 21 og 23 grader. Nogle dage vil dog varmere end dette. Selvom de fleste dage vil være generelt varme, så kan du også opleve ganske lune dage. Du kan være i gang med at finde oplysninger om vejret i Budapest i løbet af årets forskellige måneder, fordi du planlægger en ferie eller rejse - eller måske fordi du allerede har booket din billet til Budapest i maj. Artiklen her kan hjælpe dig videre. Nedenfor kan du læse meget mere om klima, vejr og temperaturer i løbet af maj i Budapest.
Skrevet af: Niels Sørensen

Maj: Temperaturer i Budapest

Budapest, Ungarn i maj er en periode, hvor ganske lune til generelt varme temperaturer må forventes. Gennemsnitligt vil Budapest byde på 21 - 23 grader. Når det er koldest i maj i Budapest vil der være omkring 19 grader. I den anden ende af skalaen - når der er varmest - kan der f.eks. være 22 - 23 grader. Disse udsving bør man naturligvis have i baghovedet, når man pakker til sin ferie eller rejse.

At temperaturerne i maj måned i Budapest kan beskrives som ganske lune, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at maj i Budapest er en meget lys og solrig periode med få eller ingen skyer. Husk solcreme og solbriller for der vil højst sandsynligt være sol størstedelen af dagen.

Generelt skema over vejret i Budapest i maj

Et udsnit af maj måneds vejr i Budapest er opridset i skemaet herunder. Her er bl.a. solskinstimer, nedbør og antal dage med regn fordelt over maj måned. Skemaet kan være med til hurtigt at give et overblik over, hvilket vejr du i maj kan forvente.
Temperaturer
21° - 23°
Solskinstimer
252 - 253
Nedbør i mm.
72
Dage med nedbør
9 - 10

Med skemaet herover bør du have en god idé; om, hvordan vejret i maj-vejret i Budapest er. Det er klart, at årets øvrige 11 måneder i Budapest byder på forskelligartet vejr, hvilket du kan læse mere om på et af linksne herunder

Regner det så i maj måned?

Ustadigt vejr med byger og nedbør må gennem hele maj forventes i Budapest. Det betyder ikke, at man ikke kan opholde sig uden for, eller at oplevelserne vil regne væk - men derimod at man må klæde sig ordentligt på og i øvrigt holde øje med vejrudsigten for hvornår vejret vil arte sig. I løbet af maj falder der omkring 71 - 73 millimeter regn i Budapest.