Vejret i Helsinki i august

August måned i Helsinki vil normalt ramme temperaturer på omkring 16 og 18 grader. Nogle dage vil dog varmere end dette. Selvom de fleste dage vil være ganske lune, så kan du også opleve kølige dage. Du er måske interesseret i vejret i Helsinki i august, da du overvejer at bestille en ferie i årets 8. måned - eller måske har du allerede gjort det. Artiklen her kan hjælpe dig videre. Læs mere herunder - og se også et samlet skema over vejret.
Skrevet af: Niels Sørensen

August-temperaturer i Helsinki

I august måned i Helsinki kan temperaturerne - afhængig af sted og tidspunkt på dagen - beskrives som ganske lune eller kølige. Det betyder august-temperaturer i Helsinki, som i de fleste tilfælde ligger omkring 16 - 18 grader. Udsving kan dog forekomme, hvormed minimumstemperatur nogle sæsoner tilfælde vil være på 14 grader og maximumstemperaturer på 19 - 21 grader. Det bør man naturligvis pakke efter.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele august måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Typisk vejr i Helsinki i august

Vejr er selvfølgelig meget mere end blot temperaturer. F.eks. kan det mange steder i verden både være meget varmt - og meget vådt samtidig. Tabellen her kan give dig et overblik over, hvordan august-vejret tager sig ud i Helsinki.
Temperaturer
16° - 18°
Solskinstimer
8 - 9
Nedbør i mm.
90
Dage med nedbør
17 - 18

Er du blot ved at undersøge, hvornår på året der er størst chance for godt vejr i Helsinki, kan du med fordel klikke videre i linksne herunder. Det vil ligeledes være relevant at læse om hele årets vejr i Helsinki, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over flere måneder

Regn og nedbør i august

Ustadigt vejr med byger og nedbør må gennem hele august forventes i Helsinki. Det betyder ikke, at man ikke kan opholde sig uden for, eller at oplevelserne vil regne væk - men derimod at man må klæde sig ordentligt på og i øvrigt holde øje med vejrudsigten for hvornår vejret vil arte sig. I løbet af august falder der omkring 89 - 91 millimeter regn i Helsinki.