Vejret på Kreta i maj

Vejret i Kreta i maj kan byde på både varme og generelt varme dage, med temperaturer på omkring 26 grader. Måske er du ved at finde ud af, i hvilken periode af året, du mest har lyst til at besøge Kreta - eller måske er du bare nysgerrig fordi du allerede har bestilt en ferie eller rejse i maj måned. Læs mere herunder - og se også et samlet skema over vejret.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Kreta (maj måned)

I maj måned kan temperaturerne i Kreta i Grkenland svinge mellem at være varme til generelt varme - og dermed temperaturer som stårstedelen af tiden vil ligge på mellem 25 - 27 grader. Der kan sagtens forekomme udsving i disse, hvormed de lavere temperaturer i maj måned i Kreta ligger på omkring 23 til 25 grader. De højeste temperaturer vil typisk snige sig op på 23 - 26 grader.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele maj måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Oversigt over vejret i Kreta i maj

Skemaet herunder giver dig et overblik over vejret i Kreta i årets 5. måned. Husk at temperaturer, solskinstimer og nedbør kan variere afhængig af hvor eller hvor højt du præcist befinder dig.
Temperaturer
25° - 27°
Solskinstimer
8 - 9
Nedbør i mm.
11
Dage med nedbør
3 - 4

Hvis du skal rejse i Kreta i andre af årets måneder end blot maj, så sørg for også at læse om vejret i Kreta på disse tidspunkter. Herunder finder du en komplet liste til links med sider, som beskriver temperaturer, solskinstimer og nedbør i løbet af hele året i Kreta.

Regn og nedbør i maj

Fordelt over maj måned vil der, som skemaet ovenfor også viser, falde i omegnen af 10 - 12mm. nedbør. Dette sker fordelt over 2-4 dage, hvor der altså vil være regn, byger eller småbyger. Derudover bør det hovedsagligt holde tørt.Andre byer i Grkenland

Læs også om vejret i andre byer i Grkenland i maj