Vejret i Riga i maj

Maj måned i Riga vil normalt ramme temperaturer på omkring 13 og 15 grader. Nogle dage vil dog varmere end dette. Selvom de fleste dage vil være ganske lune, så kan du også opleve kolde dage. Det kan være, at du er i gang med at undersøge, hvornår på året, vejret i Riga er bedst - eller værst - eller hvornår der er mindst risiko for at blive overrasket af regnvejr. Artiklen her kan hjælpe dig videre. Herunder finder du yderligere oplysninger samt et skema over vejret i Riga i maj måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Riga i maj

Dagstemperaturerne i Riga i maj måned svinger mellem at være kolde til ganske lune. Typisk vil der være omkring 13 - 15 grader i maj - men udsving kan forekomme. Her vil minimumstemperaturen typisk nå ned på 11 grader hvorimod maximumstemperaturen kan snige sig op på 16 grader.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele maj måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Vejret i Riga i maj - overordnet skema

For et hurtigt overblik over maj-vejret i Riga se nedenstående skema. Tallene er baseret på tidligere års data, og bør selvføligelig kun betragtes som vejledende, da der visse steder kan forekomme udsving.
Temperaturer
13° - 15°
Solskinstimer
11 - 12
Nedbør i mm.
40
Dage med nedbør
12 - 13

Måske er du ved at undersøge, hvilken måned det er mest attraktivt at rejse i Riga eller om vejret er, som du gerne vil have det i maj måned. Herunder finder du en liste med links så du kan læse mere om hele årets vejr i Riga.

Nedbør og regnfulde dage i maj

I løbet af maj vil der i Riga falde nedbør - men dog i overkommelige mængder. Mere konkret vil der falde omkring 39 - 41mm. nedbør. Dette sker i løbet af 11-13 dage, som byder på ustadigt vejr eller regn.