Vejret i Stockholm i maj

Oversigt over vejret i Stockholm i maj - om solskinstimer, nedbør og temperaturer, som normalt ligger på omkring 13 grader i denne måned. Det kan være, at du er i gang med at undersøge, hvornår på året, vejret i Stockholm er bedst - eller værst - eller hvornår der er mindst risiko for at blive overrasket af regnvejr. Ligemeget hvad, så kan du i denne artikel få et hurtigt overblik over vejrsituationen. Herunder finder du yderligere oplysninger samt et skema over vejret i Stockholm i maj måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Maj: Temperaturer i Stockholm

Stockholm, Sverige i maj er en periode, hvor kolde til ganske lune temperaturer må forventes. Gennemsnitligt vil Stockholm byde på 12 - 14 grader. Når det er koldest i maj i Stockholm vil der være omkring 10 grader. I den anden ende af skalaen - når der er varmest - kan der f.eks. være 16 - 17 grader. Disse udsving bør man naturligvis have i baghovedet, når man pakker til sin ferie eller rejse.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele maj måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Vejret i Stockholm i maj - overordnet skema

For et hurtigt overblik over maj-vejret i Stockholm se nedenstående skema. Tallene er baseret på tidligere års data, og bør selvføligelig kun betragtes som vejledende, da der visse steder kan forekomme udsving.
Temperaturer
12° - 14°
Solskinstimer
10 - 11
Nedbør i mm.
30
Dage med nedbør
11 - 12

Måske er du ved at undersøge, hvilken måned det er mest attraktivt at rejse i Stockholm eller om vejret er, som du gerne vil have det i maj måned. Herunder finder du en liste med links så du kan læse mere om hele årets vejr i Stockholm.

Nedbør og regnfulde dage i maj

I løbet af maj vil der være nedbør - men ikke i mængder, der ikke er til at klare. De forgående år er der faldet i omegnen af 29 - 31mm. - fordelt på 10-12 dage med regn eller småbyger. Resten af tiden bør det holde tørt.Andre byer i Sverige

Læs også om vejret i andre byer i Sverige i maj