Guide til Full Moon Party

Guide til Full Moon Party

Du har sikkert hørt om Full Moon Party – Thailands berømte (og berygtede) kæmpefest, som måned efter måned finder sted på stranden Haad Rin på øen Koh Phangan. Her har du en komplet guide til Full Moon Party, så du ved lidt om fænomenet, finder den rigtige overnatning på Haad Rin, ikke kommer galt afsted – og i det hele taget får en god og sikker fest, sammen med tusindvis af andre festlystne rejsende.

Opdateret 06. februar 2015

Hvorfor startede Full Moon Party?

Ifølge legenden så opstod Full Moon Party ved, at en gruppe backpackere i 1985 holdt en fødselsdagsfest for deres ven, en aften med fuldmåne. Festen var en succes, og de besluttede derfor at vende tilbage til Haad Rin måneden efter for at gentage festen – og det samme gjorde de måneden efter, og måneden efter igen. Rygtet om festen spredte sig, og stille og roligt begyndte der at dukke flere og flere mennesker op på stranden til at tage del i festen.

I starten var det, der senere skulle blive til den verdenskendte Full Moon Party, bare en stille og rolig fest på stranden, hvor nogle hippier og backpackere mødtes for at ryge hash og drikke et par øl. Men det skulle hurtigt ændre sig med techno’ens og de hårdere stoffers indtog i 90’erne. I 2000 var festen kendt af de fleste guidebøger og rejsende, der efter at have set filmen The Beach med Leonardo DiCaprio, flokkes Koh Phangan og Full Moon Party.

Full Moon Party Haad Rin

I dag kan Full Moon Party bedre beskrives som en slags techno-festival for de 20.000 – 30.000 backpackere, der mødes for at feste, drikke, rave, tage stoffer og dyrke sex. Der festes hele natten og morgenen – og nogle gange også videre helt til om eftermiddagen.

Hver eneste bar på stranden har sit eget lydsystem med gigantstore højtalere vendt ud mod stranden, som på dB-niveauet konkurrencer med nabobaren. Musikken er ikke bare høj, den er rigtig høj – så høj at bassen suger i maven, når man går langs stranden.

Er du stadig i tvivl om hvad Full Moon Party er, så se denne video. Den er godt nok fra 2007 – men den fanger stemningen meget godt.Hvornår er der Full Moon Party?

Som navnet antyder, hænger festen sammen med fuldmåne. Men hvis du ikke er i området på netop det tidspunkt, afholdes der også Half Moon, Quarter Moon og Black Moon Party. Du kan med andre ord finde en fest så godt som hver eneste aften.

Full Moon Party datoer i 2015

 • Januar: Søndag den 4.
 • Februar: Tirsdag den 3.
 • Marts: Torsdag den 5.
 • April: Fredag den 3.
 • Maj: Lørdag den 2.
 • Juni: Tirsdag den 2.
 • Juni (igen): Tirsdag den 30.
 • August: Lørdag den 10.
 • August (igen): Lørdag den 29.
 • September: Søndag den 27.
 • Oktober: Tirsdag den 27.
 • November: Onsdag den 25.
 • December: Fredag den 25.
 • December (igen): Torsdag den 31.

Overnatning på Haad Rin

Det er klart, at Haad Rin de sidste 10-15 år er vokset ekstremt hurtigt for at kunne rumme de massive mængder af turister, der hver måned besøger øen. Hvis du var på Had Riin for 2-3 år siden, vil du i dag kunne opleve, at byen er vokset meget og at den breder sig til alle sider. Der er flere barer, flere guesthouses og flere turister.

Læser man i forskellige guidebøger lægges der vægt på, at man skal ankomme i god tid, for at være sikker på at finde et guesthouse på Haad Rin. I 2007 lykkes det mig at finde overnatning på selve dagen, men det var vidst mere held end forstand, og jeg tror ikke, at den vil gå i dag.

I dag bør man nok ankomme 3-4 dage før Full Moon Party, for at være sikker på at finde et guesthouse – især hvis du ikke vil betale 2, 3,4 eller 5 gange normalprisen. Kommer du lidt i god tid, er det ikke nødvendigt at booke noget på forhånd – det vil også blot få såvel minimumsopholdet som prisen til at stige betragteligt.

Det koster det at overnatte på Haad Rin

Overnatning på Haad Rin tæt på Full Moon Party ikke bliver de billigste overnatninger, du finder i Thailand. Et dormitory vil koste omkring 300 Baht per nat, et standard rum med A/C og varmt vand koster 5-600 Baht, en simpel bungalow 800-1000 Baht per nat.

Det kan sagtens blive meget dyrere afhængig af standarden, hvor mange dage der er til Full Moon Party – og hvor hvor stor en grad af panik, du udstråler.

Sådan kommer du til Koh Phangan

Den eneste måde at komme til Koh Phangan er med færge. Det kan enten foregå fra fastlandet (fra Surat Thani), hvilket tager omkring 3,5 timer, eller fra naboøen Koh Samui (fra Big Buddha Pier), hvilket tager omkring 30 minutter. Er du i Bangkok kan du i turistkontorerne få hjælp til at booke en samlet enkeltbillet (eller en tur / retur), der f.eks. indeholder:

 • Bus til Surat Thani
 • Færge til Koh Samui
 • Færge til Koh Phangan

En anden og lidt dyrere rute fra Bangkok inkluderer:

 • Fly fra Bangkok til Koh Samui
 • Taxi fra lufthavn til Big Buddha Pier på Koh Samui
 • Færge fra Koh Samui til Koh Phangan

Færgen på Koh Phangan lægger til ved Haad Rin, så efter du er blevet sat af, kan du gå til langt de fleste overnatningsmuligheder.


Vis stort kort

Fest sikkert til Full Moon Party

Full Moon Party har efterhånden en del liv og skader på samvittigheden. Så godt som hvert eneste år omkommer en eller flere turister, som bedøvede af stoffer bevæger sig ud i havet. Full Moon Party skal være en sjov aften – men også en aften, hvor man skal tænke sig om og passe på sig selv om sine medrejsende.

 1. Hold dig væk fra stoffer
  Der er massevis af stoffer i omløb på Haad Rin, især når det er Full Moon Party. Alle former for stoffer er ulovlige i Thailand, og besidelse af stoffer kan resultere i umenneskeligt hårde straffe i nogle af verdens værste fænglser. Steder du ikke ville ønske din værste fjende at opholde sig alt for mange dage.Der vil være undercover politi, som forsøger at sælge stoffer til dig, ligesom nogle af de lokale vil forsøge at sladre om dig, i bytte for en belønning af politiet. Langt de fleste politibetjente har ingen rigtig intention om at få dig fængslet (selvom de intet problem har med at gøre det). Den virkelige motivation er den bestikkelse, du kan blive tvunget til at betale, for at slippe med skrækken. Hvis du ikke vil risikere de næste mange år af dit liv – eller i bedste fald at skulle betale en voldsom bestikkelse – så hold dig langt væk fra stoffer her.
 2. Hav respekt for buckets
  De berømte, farvestrålende plasticspande slår ekstremt hårdt. Efter den første føler du dig frisk og i godt humør – efter den anden er du fuld. Den tredje eller fjerde slår dig ud.Indholdet i de berømte er en blanding af koncentreret Red Bull (som indeholder stoffet Ephedra, der mest af alt minder om speed), den lokale whiskey Samsung og sodavand, typisk cola. En hårdtslående cocktail.Thailands buckets er sjove og de glider let ned i varmen – men de slår hårdere, end mange umiddelbart tror. Er du i tvivl om effekten, så rejs dig op eller drik et par øl i stedet for, mens du venter og ser, hvordan du reagerer efter den første spand.Alt for mange drikker to buckets lige efter hinanden, og holder derefter ikke til kl. 24.00. En skam, hvis man har rejst og planlagt meget, for at deltage i Full Moon Party.
 3. Havet – nok se, ikke røre
  Der kan være bølger og stærke strømme lige ud for kysten – ikke det bedste sted at befinde dig, hvis du på den ene eller den anden måde er påvirket. Havet har taget mange liv til Full Moon Party, fordi folk har været påvirkede og ignoreret deres sunde fornuft. Derudover bruger mange havet som deres eget lille toilet – endnu en grund til at nøjes med at se på vandet.
 4. Behold dine sko på
  Overalt på stranden vil der være glasskår efter glas og flasker og skodder efter cigaretter. Så selvom det er fristende at feste og danse i bare tæer, så kan du undgå slemme fodskader ved at beholde dine sko eller i det mindste klip-klappere på.
 5. Undgå tyveri
  Full Moon Party er som en buffet for lommetyve eller andre kriminelle, der øjner sig en mulighed for nogle hurtige penge. Tro ikke, at det kun er blandt lokalbefolkningen at der er tyve. Også andre rejsende kan blive fristet. Tag derfor kun det vigtigste med – lidt kontanter og din værelsesnøgle.
 6. Drik rigeligt med væske. (Væske = vand)
  Du danser, fester, griner og sveder – og tørsten holdes nemt væk med rigelige mængder af alkohol… Det er ikke den bedste fremgangsmåde. Minimer risikoen for dehydrering, skader eller alvorlige tømmermænd og drik rigeligt med vand i løbet af aftenen. Alle barer sælger vand, så gør dig selv den tjeneste at købe vand hver eneste gang, du henter alkohol.

God fornøjelse med dit besøg på Haad Rin og Full Moon Party. Man skal ikke lade sig skræmme af nogle af de mere negative ting og advarsler, som denne artikel indeholder – Full Moon Party kan blive en kanon aften og en mindeværdig fest. Men den kan også blive ubehagelig eller farlig, hvis man ikke tænker sig om.

Har du spørgsmål til Full Moon Party, Koh Phangan eller Haad Rin, kan du stille dem i vores rejseforum.

2 kommentarer

Jesper

Ca. 2 år siden

Fed guide. Full Moon Party er for vildt. :) Har været der to gange de sidste 3 år. Et lille ekstra tip er at holde god afstand til dem, der altid står og svinger med ild nede på stranden og ser smarte ud. Hvert år har jeg set ildkuglerne ryge af kæderne og flyve afsted mod turister og lokale. Temmeligt sygt - og sandet bliver vildt varmt der hvor ildkuglen lander.

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Thailand