Vejret i Rom i juli

Oversigt over vejret i Rom i juli - om solskinstimer, nedbør og temperaturer, som normalt ligger på omkring 28 grader i denne måned. Du kan være i gang med at finde oplysninger om vejret i Rom i løbet af årets forskellige måneder, fordi du planlægger en ferie eller rejse - eller måske fordi du allerede har booket din billet til Rom i juli. Ligemeget hvad, så kan du i denne artikel få et hurtigt overblik over vejrsituationen. Herunder finder du yderligere oplysninger samt et skema over vejret i Rom i juli måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Juli-temperaturer i Rom

I juli måned i Rom kan temperaturerne - afhængig af sted og tidspunkt på dagen - beskrives som ekstremt varme og trykkende eller ganske lune. Det betyder juli-temperaturer i Rom, som i de fleste tilfælde ligger omkring 27 - 29 grader. Udsving kan dog forekomme, hvormed minimumstemperatur nogle sæsoner tilfælde vil være på 25 grader og maximumstemperaturer på 32 - 34 grader. Det bør man naturligvis pakke efter.

At temperaturerne i juli måned i Rom kan beskrives som ganske lune, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at juli i Rom er en meget solrig og lys periode, med masser af muligheder for at få sol på næsen - det kan faktisk ikke undgås. Husk derfor at bruge godt med solcreme. Og tag også dine solbriller og en solhat med.

Generelt skema over vejret i Rom i juli

Et udsnit af juli måneds vejr i Rom er opridset i skemaet herunder. Her er bl.a. solskinstimer, nedbør og antal dage med regn fordelt over juli måned. Skemaet kan være med til hurtigt at give et overblik over, hvilket vejr du i juli kan forvente.
Temperaturer
27° - 29°
Solskinstimer
335 - 336
Nedbør i mm.
25
Dage med nedbør
3 - 4

Med skemaet herover bør du have en god idé; om, hvordan vejret i juli-vejret i Rom er. Det er klart, at årets øvrige 11 måneder i Rom byder på forskelligartet vejr, hvilket du kan læse mere om på et af linksne herunder

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Nedbør og regnfulde dage i juli

I løbet af juli vil der være nedbør - men ikke i mængder, der ikke er til at klare. De forgående år er der faldet i omegnen af 24 - 26mm. - fordelt på 2-4 dage med regn eller småbyger. Resten af tiden bør det holde tørt.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i juli