Ulemper ved at være turist i Bangkok

Ulemper ved at være turist i Bangkok

Hvor min første blogpost handlede om de positive ting ved at besøge Bangkok som turist, forsøger jeg her beskrive de ting, som er knap så positivt ved den trafiktunge storby. Mangler du en håndfuld gode argumenter for ikke at opholde dig i Bangkok mere end højst nødvendigt, så læs videre her.

Du læste måske min anden artikel om, hvorfor jeg holder af at være i Bangkok, og hvilke fordele jeg ser ved at være turist i en af verdens største byer, som ved første øjekast kan synes larmende, travl og forurenet?

Selvom jeg inderst inde holder af at være i Bangkok, så er der også en række ulemper ved byen, som aldrig sover. Punkterne nedenfor er dog ikke alle deciderede ulemper, og faktisk er flere af de ting, som mange kalder en ulempe også noget af det, der giver byen sin charme (forurening, korruption og kriminalitet undtaget!)

Der findes f.eks. ikke meget, der slår at sidde på en rød plasticstol ved et gadekøkken i Bangkoks trykkende varme, iagttage en levende gade, nyde en iskold Chang Beer og spise et meget stærkt men fantastisk måltid mad, der sammen med varmen får sveden til at pible frem. For nogle lyder det måske ikke som ferie. For mig er det ferie, når det er bedst.

Trafik i Bangkok

Tung trafik ved Siam SquareNå – tilbage til hvad denne artikel faktisk skal handle om, nemlig at opridse 10 knap så tiltalende træk ved Bangkok.

 1. Støj og larm. Man skal uden tvivl holde af storbyer, før man også kan holde af Bangkok. Bliver man stresset af at opholde sig i København, kan du godt regne med, at du i Bangkok forvandles til en af dem, der først slapper af, når du har lukket og låst døren til dit hotelværelse og kan trække vejret gennem den kølige luft, der har været igennem filtret i rummets air-condition. Der er altid gang i Bangkok, om det så er kl. 04 om morgnen en tirsdag.
 2. Smog og forurening fra Bangkoks mange køretøjer

  Smog og forurening fra Bangkoks mange køretøjer

  Trafik. Byen er tæt pakket af mennesker og trafik. Der er biler og knallerter overalt. Der er trafikpropper, dytten og smog. Man bør altid tage af sted i god tid, hvis man har en stram deadline – for man ved aldrig, om trafikken arter sig. Heldigvis er det meget billigt at holde i kø i taxaen.

 3. Forurening. Luftforureningen er slem – nogle gange rigtig slem. Når det er værst, tror man, at det er overskyet. I virkeligheden er det smog og os fra byens alt for mange køretøjer. Det er tydeligt, når man kommer lidt uden for byen, og man kan se smoggen hænge som en tung dyne over Bangkok.
 4. Varme. Bangkok byder dig velkommen med en trykkende varme og ofte stillestående luft. Forureningen, asfalten og de mange cementbygninger gør det kun endnu varmere. 35 grader og høj luftfugtighed er ganske normalt.
 5. Lidt for smarte sælgere. Ligner du en turist, der ikke er vandt til at rejse, kan du være sikker på, at nogle lidt for smarte sælgere eller tuk-tuk chauffører forsøger at løbe om hjørner med dig. Læs mere om nogle af de scams, som desværre også er udbredte i Bangkoks tursitområder. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det det. Og hvis nogen hævder at en bestemt attraktion er lukket, så passer det sikkert ikke.
 6. Jo flere turister jo dårligere mad. De steder, der er virkelig mange turister, (f.eks. omkring Grand Palace og ved Khao San Road), er maden OK men slet ikke noget, man skriver hjem om. Gå i stedet en gade eller to væk, og udse dig et velbesøgt gadekøkken.
 7. Uroligheder. De sidste par år har Bangkok været i medierne både på grund af politisk motiverede uroligheder samt en række mindre eksplosioner, hvilket i begge tilfælde har kostet menneskeliv. Det er bestemt ikke en rar tendens.
 8. Vilde dyr udnyttes. Man kan risikere at støde på kriminelle og amoralske lokale, der udstiller truede dyr på gaden og som tilbyder turisterne at få taget billeder sammen med dem. Lad være. Dyrene er bortført fra junglen og efterfølgende blevet bedøvet eller tævet til at makke ret.
 9. Prostitution. Nogle rejser til Bangkok netop på grund af prostitutionen mens andre væmmes. Jeg dømmer ikke nogen, men det er ikke ligefrem en familievenlig oplevelse at gå en aftentur omkring Patpong Night Market. (Hvilket man af samme årsag heller ikke bør gøre med sin familie).
 10. Korruption. Thailand og Bangkok lider fortsat at udbredt korruption. Du kan ikke være sikker på, at politiet har tænkt sig at hjælpe dig, og i visse tilfælde kan det tilmeld give bagslag at anmelde kriminalitet, simpelthen fordi politiet i forvejen er bestukket af bagmændene. Hvis du støder på problemer, så overvej i stedet at kontakte turistpolitiet. Hids dig ikke op over for politiet og hold dig fra alle situationer, hvor du er på kant med loven.

Nu hvor du har læst om den mere utiltalende side af Bangkok, så bør du også læse, hvorfor jeg holder af Bangkok, og hvilke fordele man har som turist i Bangkok har.

Læs mere om hvad du ikke skal gøre, som turist i Bangkok.

Én kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Asien Thailand