Vejret i Alanya i juni

Oversigt over vejret i Alanya i juni - om solskinstimer, nedbør og temperaturer, som normalt ligger på omkring 27 grader i denne måned. Du kan være i gang med at finde oplysninger om vejret i Alanya i løbet af årets forskellige måneder, fordi du planlægger en ferie eller rejse - eller måske fordi du allerede har booket din billet til Alanya i juni. Ligemeget hvad, så kan du i denne artikel få et hurtigt overblik over vejrsituationen. Læs mere herunder - og se også et samlet skema over vejret.
Skrevet af: Niels Sørensen

Juni: Temperaturer i Alanya

Alanya, Tyrkiet i juni er en periode, hvor ganske lune til meget varme temperaturer må forventes. Gennemsnitligt vil Alanya byde på 26 - 28 grader. Når det er koldest i juni i Alanya vil der være omkring 24 grader. I den anden ende af skalaen - når der er varmest - kan der f.eks. være 29 - 30 grader. Disse udsving bør man naturligvis have i baghovedet, når man pakker til sin ferie eller rejse.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele juni måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Generelt skema over vejret i Alanya i juni

Et udsnit af juni måneds vejr i Alanya er opridset i skemaet herunder. Her er bl.a. solskinstimer, nedbør og antal dage med regn fordelt over juni måned. Skemaet kan være med til hurtigt at give et overblik over, hvilket vejr du i juni kan forvente.
Temperaturer
26° - 28°
Solskinstimer
14 - 15
Nedbør i mm.
8
Dage med nedbør
6 - 7

Med skemaet herover bør du have en god idé; om, hvordan vejret i juni-vejret i Alanya er. Det er klart, at årets øvrige 11 måneder i Alanya byder på forskelligartet vejr, hvilket du kan læse mere om på et af linksne herunder

Regn og nedbør i juni

Hvis der falder regn, bliver det i meget små mængder. Det kan f.eks. betyder, at der i løbet af hele juni vil falde omkring 7 - 9mm. fordelt over 5-7 dage. Hvis du er heldig, vil det slet ikke regne - eller måske regner det en lille smule om natten.Andre byer i Tyrkiet

Læs også om vejret i andre byer i Tyrkiet i juni