Vejret i Phnom Penh i december

December måned i Phnom Penh vil normalt ramme temperaturer på omkring 27 og 29 grader. Nogle dage vil dog varmere end dette. Selvom de fleste dage vil være meget varme, så kan du også opleve varme dage. Det kan være, at du er i gang med at undersøge, hvornår på året, vejret i Phnom Penh er bedst - eller værst - eller hvornår der er mindst risiko for at blive overrasket af regnvejr. Artiklen her kan hjælpe dig videre. Længere nede finder du flere oplysninger og et samlet skema over vejret i Phnom Penh i årets sidste måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

December: Temperaturer i Phnom Penh

Phnom Penh, Cambodja i december er en periode, hvor varme til meget varme temperaturer må forventes. Gennemsnitligt vil Phnom Penh byde på 27 - 29 grader. Når det er koldest i december i Phnom Penh vil der være omkring 25 grader. I den anden ende af skalaen - når der er varmest - kan der f.eks. være 30 - 31 grader. Disse udsving bør man naturligvis have i baghovedet, når man pakker til sin ferie eller rejse.

At temperaturerne i december måned i Phnom Penh kan beskrives som varme, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at december i Phnom Penh er en solrig måned, ca. med samme antal solskinstimer som i det danske forår. Du kan altså være heldig at finde masser af sol. Husk solbriller.

Vejret i Phnom Penh i december - overordnet skema

For et hurtigt overblik over december-vejret i Phnom Penh se nedenstående skema. Tallene er baseret på tidligere års data, og bør selvføligelig kun betragtes som vejledende, da der visse steder kan forekomme udsving.
Temperaturer
27° - 29°
Solskinstimer
242 - 243
Nedbør i mm.
45
Dage med nedbør
4 - 5

Måske er du ved at undersøge, hvilken måned det er mest attraktivt at rejse i Phnom Penh eller om vejret er, som du gerne vil have det i december måned. Herunder finder du en liste med links så du kan læse mere om hele årets vejr i Phnom Penh.

Vil det regne i december?

I løbet af december vil der i Phnom Penh falde nedbør - men dog i overkommelige mængder. Mere konkret vil der falde omkring 44 - 46mm. nedbør. Dette sker i løbet af 3-5 dage, som byder på ustadigt vejr eller regn.