Vejret i Phnom Penh i august

Oversigt over vejret i Phnom Penh i august - om solskinstimer, nedbør og temperaturer, som normalt ligger på omkring 31 grader i denne måned. Du kan være i gang med at finde oplysninger om vejret i Phnom Penh i løbet af årets forskellige måneder, fordi du planlægger en ferie eller rejse - eller måske fordi du allerede har booket din billet til Phnom Penh i august. Ligemeget hvad, så kan du i denne artikel få et hurtigt overblik over vejrsituationen. Længere nede finder du flere oplysninger og et samlet skema over vejret i Phnom Penh i årets 8. måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturerne i Phnom Penh i august

Årets 8. måned vil i Phnom Penh byde på varme til ekstremt varme og trykkende temperaturer. I Phnom Penh i august måned er det helt normalt at blive budt velkommen af temperaturer på omkring 30 - 32 grader. Falder temperaturen vil det som regel ikke blive koldere end minimum 28 grader - stiger den derimod, vil den sikkert toppe på omkring 32 grader.

At temperaturerne i august måned i Phnom Penh kan beskrives som varme, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at august i Phnom Penh er en ganske klar og solrig måned, som dog ikke slipper helt for skyerne og måske en smule regn i ny og næ.

Generelt skema over vejret i Phnom Penh i august

Et udsnit af august måneds vejr i Phnom Penh er opridset i skemaet herunder. Her er bl.a. solskinstimer, nedbør og antal dage med regn fordelt over august måned. Skemaet kan være med til hurtigt at give et overblik over, hvilket vejr du i august kan forvente.
Temperaturer
30° - 32°
Solskinstimer
174 - 175
Nedbør i mm.
160
Dage med nedbør
16 - 17

Med skemaet herover bør du have en god idé; om, hvordan vejret i august-vejret i Phnom Penh er. Det er klart, at årets øvrige 11 måneder i Phnom Penh byder på forskelligartet vejr, hvilket du kan læse mere om på et af linksne herunder

Vil det regne i august?

Som du sikkert allerede har bemærket i skemaet længere oppe, så er august måned i Phnom Penh en våd oplevelse. Sagt med andre ord, så vil omkring 16 af månedens dage på den ene eller anden måde indeholde nedbør - og ofte ganske betragtelige mængder, ca. 159 - 161 mm. Husk at pakke vind og vandtæt tøj.