Chania på Kreta: Mine 3 bedste tips som turist i Chania

Chania på Kreta: Mine 3 bedste tips som turist i Chania

Jeg har været på Kreta fire gange. Hver gang har jeg besøgt den charmerende havneby Chania – og det bør du også. Her er mine 3 bedste tips til dig, så du kan få en endnu bedre oplevelse i hyggelige Chania på Kreta.

1. Chanias venetianske havn er et must-see. Men spis ikke på en restaurant, der har havudsigt

Jeg ved hvad du tænker.

Hvorfor må jeg ikke have havudsigt, når jeg endelig er i Chania, og gerne vil nyde et måltid lækker græsk mad og hvile benene lidt.

Det skal jeg fortælle dig.

En af de mange hyggelige restauranter i Chania

En af de mange hyggelige restauranter i Chania

Selvom Chania i modsætning til mange andre turistbesøgte byer i Sydeuropa rent faktisk har bevaret sin oprindelige charme, så kan Chania ikke se sig fri for også at servere det dyreste og dårligste mad det sted, hvor der er aller flest turister: På 1. række helt ud til havet og den fantastiske udsigt, som du kan se på billedet herover.

Selvfølgelig skal du se det smukke havneområde, og når det er gjort, så drej i stedet ind på de små, snørklede gader og find dig en hyggelig restaurant. Det er heldigvis rigtig nemt, for der er masser af dem.

Og her er det så godt som sikkert, at du får et bedre og billigere måltid, end du kunne have fået helt ude ved vandet.

Jeg har selv begået fejlen to gange.

Bl.a. har jeg fået mit livs værste Moussaka med udsigt til vandet i Chania. Indrømmet, alt glider lettere ned med den udsigt, men jeg synes nu, det er vigtigt med et godt måltid mad også.

Jeg plejer altid at få lidt at drikke helt ude ved vandet, og senere finde en restaurant lidt længere inde.

Jeg kan anbefale Colombo Kitchen & Bar som i øjeblikket også er den restaurant i Chania, der ligger nummer 1 på Tripadvisor. Det er intet mindre end en skjult perle.

Se flere billeder fra Kreta og Chania fra en af mine tidligere ture til Chania.

2. Oplev meget mere af Chania med en hop-af-og-på bus (Chania City Tour)

Chania City Tour Bussen

Hvis du er ligesom mig, så har du masser af energi, når du er i en by som Chania.

Så hvorfor tage en bus rundt i byen?

Fordi du med bussen kan nå at se meget mere, end du når ved bare at gå rundt på må og få (hvilket du også skal gøre – læs længere nede)

Går man lidt rundt uden nogen særlig plan, vil man i Chania blive forført af restauranterne og den venetianske havn (se ovenfor) – og så kommer man nok ikke så meget videre. Det er ingen skade til – hvis du altså har en ekstra dag, til at se resten af byen.

Chania hop af og på bus

Billedet fra http://www.dianas-travel.com/ hvor du kan læse mere om busturen rundt i Chania

Derfor er det oplagt at tage én dag ved havnen, på restauranterne og på et marked og lidt senere endnu en dag med hop-af-og-på bussen i Chania.

Og så er det altid rart at få lidt kølig vind i håret og kunne se byen uden at skulle flytte sig.

  • Billet til voksen koster €15
  • Billet til børn koster €7
  • Hele turen rundt tager ca. 90 minutter
  • Bussen kører mellem 10.30 og 19.30
  • Du får et headset og kan høre fortællinger om Chania og seværdighederne, der passeres

3. Drop kortet og far vild i Chanias gamle bydel

Gadenavn i Chania på Kreta

Som turist i dag har mange en tendens til gerne at ville være klar over, præcist hvor man er. Som i helt præcist, inden for 10 meter.

Sådan har jeg det i hvert fald.

Jeg bruger forskellige apps på min iPhone, som gør det muligt offline at følge sig selv bevæge sig rundt i byen. (Brug f.eks. apps fra Lonely Planet eller TripAdvisor)

Det er smart, men nok ikke særlig eventyragtigt.

Chania er den perfekte by at fare vild i. Start ud ved havnen, gem kortet væk og tag kameraet frem. Afgang.

Selvom Chania er Kretas næststørste ø, er den med dens ca. 65.000 indbyggere både lille og hyggelig by. Du kan sagtens lade dig fare vild, og du vil opdage at dine sanser skærpes, når kortet er væk.

Og kan du på et tidspunkt hverken finde frem eller tilbage, så hop på en taxa. En tur på omkring 4 kilometer koster ca. €7. Det er lige til at klare.

Det var mine 3 tips til dig, der snart skal til Chania

Hvis du selv kender et godt tip til byen, så skriv meget gerne en kommentar, så jeg kan få det med, næste gang jeg er på Kreta.

3 kommentarer

Ingelise

Ca. 9 år siden

Fine tips til ferien på Kreta her. Mit bedste tip til Kreta er altid at bruge Chania lufthavn. Der er faktisk en lufthavn i Iraklion, men hold da op et show. Man siger der lander et fly hvert 10. minut her i højsæson, og så er der kun to sølle bagagebånd i ankomsthallen. Vi ventede 1 time på bagagen da vi ankom og det var i ikke særligt rolige omgivelser. Så selvom Chania lufthavn kan være hektisk så er det peanuts sammenlignet med Iraklions lufthavn.

Svar

Tag til kreta

Ca. 9 år siden

Tak for artiklen. Mit tip er helt generelt at bruge TripAdvisor app'en til at finde spisesteder på Kreta / Chania. Der er virkelig mange steder der ikke er pengene værd - men så er der også de virkelig gode restauranter. Men de er ofte godt skjult. Jeg vil anslå at der er 5 dårlige for hver god restaurant, så hvis man er uheldig kan man risikere kun at ramle ind i de dårlige restauranter.

Svar

Niels Peter Sørensen

Ca. 9 år siden

Hej - og enig. På det punkt minder Kreta nok meget om de typiske turistområder i Europa. Men det gode mad er derude. Jeg brugte også TripAdvisor app'en sidste gang, og vi spiste næsten kun på restauranter, med gode anmeldelser.

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
chania kreta
Kategori
Grækenland