Billig overnatning i Barcelona

Billig overnatning i Barcelona

Barcelona har de seneste 10 år taget danskerne med storm. Byen bliver – helt på linje med London og Berlin – altid anbefalet af venner og familie, hvis man planlægger at holde storbyferie, men endnu ikke har fastlagt en destination. Med Ryanairs flyruter direkte fra Aarhus eller Billund, behøver det ikke koste noget særligt at sætte benene på spansk jord – men hvordan opnår du så også at overnatte billigt og centralt i Barcelona? Måske ved at bo hos de lokale.

Havn i Barcelona

Overvejer du en storbyferie i Barcelona, åbner du garanteret de første 2-3 hotel-booking websites som noget af det første, så du kan få en indikation af prisniveauet på overnatning. Her vil du opdage, at det kan være meget svært at finde billig overnatning i Barcelona, med mindre du er villig til at bo meget langt fra centrum og under ret kummerlige vilkår. Det er du sikkert ikke – du skal på ferie, og det skal selvfølgelig være bekvemt og rart.

Så måske ligger fejlen i, at man næsten instinktivt sætter lighedstegn mellem overnatning og hotel.

Tag ikke fejl – det er som oftest skønt at bo på hotel, også i Barcelona! Men i modsætning til i en by som Berlin, så er prisniveauet på middelklassehoteller og opefter generelt bare højt i Barcelona. Det samme gør sig i øvrigt gældende for Rom og London, hvorfor nedenstående fremgangsmåde til at finde billigere overnatningsmuligheder også kan læses med disse destinationer som udgangspunkt.Det kan være billigere og bedre at bo hos lokale i Barcelona

De dyreste hoteller ligger som regel også mest centralt i Barcelona. Her er der rift om de ledige byggegrunde, da hver en kvadratmeter i forvejen er besat af de dyreste hoteller samt bygninger til private og erhverv. Så hvorfor ikke udnytte, at de lokale allerede har etableret sig centralt – og meget ofte meget godt?

Barcelona

Det at komme i kontakt med de lokale i Barcelona, som har et ledigt værelse eller en ledig lejlighed, kan umiddelbart synes som en uoverskuelig opgave. Men heldigvis findes der i dag websites, der formidler kontakten mellem private, der har et ledigt værelse eller en ledig lejlighed, og turister, der gerne vil bo i en privat ferielejlighed – måske endda billigere, bedre og mere centralt, end hvad hotellerne kan tilbyde.

Med udgangspunkt i at finde ferielejligheder i Barcelona til billige penge, så kan man – eksempelvis på Wimdu – i skrivende stund vælge mellem 375 private værelser og 849 hele boliger eller lejligheder. En god ting ved at booke overnatning gennem sådanne websites er, at hele betalingen håndteres online. Du skal altså ikke have kontanter med, men blot foretage en booking, ligesom du er vandt til, når du booker hoteller. Derudover kan du læse anmeldelser og se vurderinger fra gæster, der tidligere har overnattet hos de lokale.

Inspiration til din ferie i Barcelona

Har du allerede besluttet dig for at tage på storbyferie i Barcelona og du flyver med Ryanair, så sørg for at læse denne guide om at komme fra Girona lufthavn til Barcelona Centrum.

Har du selv booket overnatning hos private i en af de europæiske storbyer, så er du velkommen til at dele fordele, ulemper og oplevelser i kommentarerne herunder.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.