Sådan tager du gode rejsebilleder

Sådan tager du gode rejsebilleder

Kender du det, at dine feriebilleder på computerskærmen hjemme ikke virker nær så spektakulære, som du husker motiverne fra ferien? Det kan være udfordrende at tage gode stemningsbilleder i dunkel belysning eller at fotografere en attraktion, uden de mange andre turister går i vejen – men det kan sagtens lade sig gøre. Læs videre her og få 6 konkrete tips til at fange de fænomenale feriebilleder.

1. Brug en tripod i dunkel belysning

Når du bladrer dine feriebilleder igennem, opdager du måske, at størstedelen af dine mest vellykkede billeder, er taget om dagen. Det er bare sværere at tage gode, skarpe og stemningsfulde billeder om natten, hvor du er afhængig af en meget rolig hånd.

Ved at placere kameraet på en tripod, kan du sikkert placere kameraet på fast grund – eller spænde det fast på gitre – og sætte lukketiden op. Du kan købe tripods til så godt som alle digitale kameraer – også de små lommekameraer. Når først kameraet holdes 100% roligt, kan du tage nogle fantastiske aften- og natbilleder med lang lukketid.

2. Stå tidligt op og gå sent hjem

Angkor Wat i Cambodja er et fantastisk syn – men det er du langt fra den eneste, der synes. Ved store turistattraktioner og i byer, kan det være en fordel at dukke op på mere atypiske tidspunkter, for dermed at kunne være i fred og tage velovervejede og uforstyrrede billeder – uden at skulle hjem og fjerne 156 turister i Photoshop. Tidligt om morgenen eller sent om aftenen er der desuden en anden stemning og en anden belysning end om dagen, hvilket kan give dig nogle unikke og smukke billeder.

Angkor Wat

Solopgang bag Angkor Wat, Cambodja kl. 6 om morgenen

 

3. Tag med en guide ud på eventyr

Jo mere unikke og interessante dine rejsebilleder bliver, jo bedre. Sandsynligheden for at fylde dit SD-kort op med denne type af rejsebilleder stiger, hvis du befinder dig i områder, som andre turister ikke finder vej til. Book en lokal guide, da de ofte har kendskab til mindre kendte – men ekstra smukke og uspolerede – områder, eller gå lidt rundt på må og få, hvis det ellers er sikkert.

4. Tålmodighed er en dyd

Gode billeder tager (som regel) længe at få i kassen. Det kan kræve, at du har fingeren på aftrykkeren og sidder klar i 10-15-20 minutter – eller mere. hvis det er muligt, så bevæg dig rundt om eller langs motivet, se det fra forskellige vinkler og tag billeder med forskellige for- og baggrunde. Når du har taget en betragtelig portion billeder, så pas på med at vurdere kvaliteten af disse direkte på kameraets lille display. Her går alt for mange detaljer tabt, og det er synd og skam og slette et vellykket billede, på baggrund af en forkert vurdering. Vent i stedet, til du ser billederne på din computerskærm.

5. Hav altid dit kamera på dig

Det måske mest basale tip til at tage gode rejsebilleder er altid at have dit kamera på dig. Ofte vil få de største oplevelser, mens du mindst venter det. Og så vil der ikke være tid til at grave ned i tasken, under tøj, mad og bøger, for at finde dit kamera.

6. Gå ikke ned på udstyr

Forbereder du dig ikke ordenligt, risikerer du, at dit kamera løber tør for batteri eller lagringsplads på det mest kritiske tidspunkt. Tag altid masser af billeder og gå ikke ned på hverken lagringsplads eller strøm. Ekstra batterier og SD-kort er billigere end nogensinde, og bør ikke være en undskyldning for ikke at skyde løs.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.