Vejret i Sofia i maj

Her kan du læse lidt om vejret i Sofia i maj, som typisk vil byde på temperaturer mellem 17 og 19 grader, hvor visse dage er lidt varmere. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Sofia - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. Uanset hvad, så kan du her få et overblik over maj-vejret i Sofia, som - når temperaturen er lavest i maj - byder på kolde dage, mens de varmere temperaturer kan beskrives som værende generelt varme. Læs mere herunder - og se også et samlet skema over vejret.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturerne i Sofia i maj

Årets 5. måned vil i Sofia byde på kolde til generelt varme temperaturer. I Sofia i maj måned er det helt normalt at blive budt velkommen af temperaturer på omkring 17 - 19 grader. Falder temperaturen vil det som regel ikke blive koldere end minimum 15 grader - stiger den derimod, vil den sikkert toppe på omkring 21 grader.

At temperaturerne i maj måned i Sofia kan beskrives som kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at maj i Sofia er en solrig måned, ca. med samme antal solskinstimer som i det danske forår. Du kan altså være heldig at finde masser af sol. Husk solbriller.

Typiske vejrforhold i Sofia i maj

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Sofia i maj. Tallene er opgjort over hele maj måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Sofia tager sig ud i årets 5. måned.
Temperaturer
17° - 19°
Solskinstimer
227 - 228
Nedbør i mm.
71
Dage med nedbør
15 - 16

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Sofia. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Sofia i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over maj. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Sofia:

Regn og nedbør i maj

I løbet af maj vil der i maj falde 70 - 72 millimeter nedbør. Sammenlignet med danske tilstande, så falder der i størstedelen af årets måneder omkring 50-60 millimeter nedbør hver måned. Regn og nedbør må altså forventes, hvilket stiller krav til både påklædning og forberedelse.