Vejret i Sofia i oktober

Oversigt over vejret i Sofia i oktober - om solskinstimer, nedbør og temperaturer, som normalt ligger på omkring 14 grader i denne måned. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Sofia - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. Ligemeget hvad, så kan du i denne artikel få et hurtigt overblik over vejrsituationen. Længere nede finder du flere oplysninger og et samlet skema over vejret i Sofia i årets 10. måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Oktober-temperaturer i Sofia

I oktober måned i Sofia kan temperaturerne - afhængig af sted og tidspunkt på dagen - beskrives som ganske lune eller kolde. Det betyder oktober-temperaturer i Sofia, som i de fleste tilfælde ligger omkring 13 - 15 grader. Udsving kan dog forekomme, hvormed minimumstemperatur nogle sæsoner tilfælde vil være på 11 grader og maximumstemperaturer på 17 - 19 grader. Det bør man naturligvis pakke efter.

At temperaturerne i oktober måned i Sofia kan beskrives som kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at oktober i Sofia er en til dels tilskyet periode, hvor skyerne fortsat driller solen. Derfor skal du nyde solen mens den er der, for den forsvinder hurtigt igen.

Typiske vejrforhold i Sofia i oktober

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Sofia i oktober. Tallene er opgjort over hele oktober måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Sofia tager sig ud i årets 10. måned.
Temperaturer
13° - 15°
Solskinstimer
150 - 151
Nedbør i mm.
55
Dage med nedbør
11 - 12

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Sofia. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Sofia i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over oktober. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Sofia:

Vil det regne i oktober?

I løbet af oktober vil der i årets 10. måned i Sofia falde omkring 54 - 56 millimeter nedbør. Det betyder, at regn, ustadigt vejr og nedbør må forventes, men samtidig også, at der er god chance for opholdsvejr ind imellem.