Vejret i Rom i februar

Februar måned i Rom vil normalt ramme temperaturer på omkring 13 og 15 grader. Nogle dage vil dog varmere end dette. Selvom de fleste dage vil være kølige, så kan du også opleve kolde dage. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Rom - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. Artiklen her kan hjælpe dig videre. Nedenfor kan du læse meget mere om klima, vejr og temperaturer i løbet af februar i Rom.
Skrevet af: Niels Sørensen

Februar: Temperaturer i Rom

Rom, Italien i februar er en periode, hvor kolde til kølige temperaturer må forventes. Gennemsnitligt vil Rom byde på 13 - 15 grader. Når det er koldest i februar i Rom vil der være omkring 11 grader. I den anden ende af skalaen - når der er varmest - kan der f.eks. være 14 - 15 grader. Disse udsving bør man naturligvis have i baghovedet, når man pakker til sin ferie eller rejse.

At temperaturerne i februar måned i Rom kan beskrives som kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at februar i Rom er en til dels tilskyet periode, hvor skyerne fortsat driller solen. Derfor skal du nyde solen mens den er der, for den forsvinder hurtigt igen.

Typiske vejrforhold i Rom i februar

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Rom i februar. Tallene er opgjort over hele februar måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Rom tager sig ud i årets anden måned.
Temperaturer
13° - 15°
Solskinstimer
132 - 133
Nedbør i mm.
65
Dage med nedbør
9 - 10

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Rom. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Rom i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over februar. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Rom:

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Regner det så i februar måned?

Ustadigt vejr med byger og nedbør må gennem hele februar forventes i Rom. Det betyder ikke, at man ikke kan opholde sig uden for, eller at oplevelserne vil regne væk - men derimod at man må klæde sig ordentligt på og i øvrigt holde øje med vejrudsigten for hvornår vejret vil arte sig. I løbet af februar falder der omkring 64 - 66 millimeter regn i Rom.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i februar