Vejret i Rom i maj

Maj måned i Rom vil normalt ramme temperaturer på omkring 21 og 23 grader. Nogle dage vil dog varmere end dette. Selvom de fleste dage vil være generelt varme, så kan du også opleve ganske lune dage. Du er måske interesseret i vejret i Rom i maj, da du overvejer at bestille en ferie i årets 5. måned - eller måske har du allerede gjort det. Artiklen her kan hjælpe dig videre. Nedenfor kan du læse meget mere om klima, vejr og temperaturer i løbet af maj i Rom.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Rom i maj

Dagstemperaturerne i Rom i maj måned svinger mellem at være ganske lune til generelt varme. Typisk vil der være omkring 21 - 23 grader i maj - men udsving kan forekomme. Her vil minimumstemperaturen typisk nå ned på 19 grader hvorimod maximumstemperaturen kan snige sig op på 24 grader.

At temperaturerne i maj måned i Rom kan beskrives som ganske lune, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at maj i Rom er en meget lys og solrig periode med få eller ingen skyer. Husk solcreme og solbriller for der vil højst sandsynligt være sol størstedelen af dagen.

Typisk vejr i Rom i maj

Vejr er selvfølgelig meget mere end blot temperaturer. F.eks. kan det mange steder i verden både være meget varmt - og meget vådt samtidig. Tabellen her kan give dig et overblik over, hvordan maj-vejret tager sig ud i Rom.
Temperaturer
21° - 23°
Solskinstimer
267 - 268
Nedbør i mm.
51
Dage med nedbør
6 - 7

Er du blot ved at undersøge, hvornår på året der er størst chance for godt vejr i Rom, kan du med fordel klikke videre i linksne herunder. Det vil ligeledes være relevant at læse om hele årets vejr i Rom, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over flere måneder

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Regner det så i maj måned?

Ustadigt vejr med byger og nedbør må gennem hele maj forventes i Rom. Det betyder ikke, at man ikke kan opholde sig uden for, eller at oplevelserne vil regne væk - men derimod at man må klæde sig ordentligt på og i øvrigt holde øje med vejrudsigten for hvornår vejret vil arte sig. I løbet af maj falder der omkring 50 - 52 millimeter regn i Rom.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i maj