Vejret i Rom i september

Vejret i Rom i årets 9. måned vil normalt have meget varme temperaturer på omkring 25 og 27 grader. Man kan også mødes af decideret ganske lune perioder, hvis forholdende vil det. Du kan være i gang med at finde oplysninger om vejret i Rom i løbet af årets forskellige måneder, fordi du planlægger en ferie eller rejse - eller måske fordi du allerede har booket din billet til Rom i september. I denne artikel finder du svar på dine spørgsmål om vejret i Rom i september. Læs mere herunder - og se også et samlet skema over vejret.
Skrevet af: Niels Sørensen

September: Temperaturer i Rom

Rom, Italien i september er en periode, hvor ganske lune til meget varme temperaturer må forventes. Gennemsnitligt vil Rom byde på 25 - 27 grader. Når det er koldest i september i Rom vil der være omkring 23 grader. I den anden ende af skalaen - når der er varmest - kan der f.eks. være 29 - 30 grader. Disse udsving bør man naturligvis have i baghovedet, når man pakker til sin ferie eller rejse.

At temperaturerne i september måned i Rom kan beskrives som ganske lune, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at september i Rom er en solrig måned, ca. med samme antal solskinstimer som i det danske forår. Du kan altså være heldig at finde masser af sol. Husk solbriller.

Generelt skema over vejret i Rom i september

Et udsnit af september måneds vejr i Rom er opridset i skemaet herunder. Her er bl.a. solskinstimer, nedbør og antal dage med regn fordelt over september måned. Skemaet kan være med til hurtigt at give et overblik over, hvilket vejr du i september kan forvente.
Temperaturer
25° - 27°
Solskinstimer
243 - 244
Nedbør i mm.
66
Dage med nedbør
6 - 7

Med skemaet herover bør du have en god idé; om, hvordan vejret i september-vejret i Rom er. Det er klart, at årets øvrige 11 måneder i Rom byder på forskelligartet vejr, hvilket du kan læse mere om på et af linksne herunder

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Regn og nedbør i september

Ustadigt vejr må i september i Rom forventes. I løbet af årets 9. måned falder der omkring 65 - 67 millimeter nedbør. Til sammenligning falder der i Danmarks mere våde måneder omkring 50-60 millimeter. Det vil stille krav til såvel pakkelisten som den daglige påklædning - eller tålmodighed mens man venter på, at en byge driver over.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i september